30 Aug

Pizza i bagarstugan

Igår gjorde vi egen pizza i Anderssons bagarstuga. ”Åååh, så mysigt, pizza i en bagarstuga!” tänker ni nu. Och ja, precis så mysigt var det faktiskt. Trångt, varmt, härligt och supergoda pizzor. Precis som jag vill ha det!

Vill ni veta vad jag hade för pålägg? Okej, jag hade skinka, mozzarella, ananas och…va? Vadå ”pizzapålägg är ointressant”? Jaha. Nähä…

…och svamp!! Haha!! Så ägda.

Ikväll ska vi på fotboll och heja fram Saik till en serieseger, och imorgon blir det jobb! Hela Piteå församling står nämligen på stan och visar verksamheten, och ni får hemskt gärna komma till kommunikationsbordet där jag står och säga hej! Då kanske jag kan bjuda på en Kyrkovals-tablettask. Jag varnar er – de är fasligt goda. Det kan hända att jag ”safeade” och lämnade fyra askar på kontoret… Ifall de liksom skulle behövas i marknadsföringen senare…. Men säg inte det till någon. *smyger ner ett litet pekfinger i tablettasken*

24 Aug

Det uppdaterade hemmet

Nu äntligen har vi hämtat hem de svartmålade stolarna, vilket innebär att vår lilla lägenhetsuppdatering härmed kan anses vara klar! Det kan hända att någon lampa tillkommer, men i stort sett så. Stolarna var för övrigt icket snabba i sin torkning. Jag förstår inte. Jakob försöker hävda att jag har målat för tjockt lager. Pfft. För tjockt lager? Jag? Mästermålaren Emma? Jag skulle inte tro det.

Det är mest smådetaljer som är förändrade, men det är ändå märkligt hur mycket det gör och hur ”nytt” det känns. I ett ögonblick där på Ikea kände jag att det här – det blir bara ett enda mischmasch. Men nu är jag ändå nöjd, det känns liksom lite lugnare här nu. Mindre klara färger. Jag tyckte om hur det såg ut innan också, men det är alltid roligt med lite förändring. Speciellt nöjd är jag med vår persiska matta! Mjuk är den också. Mmmm persisk matta….

Vardagsrummet före:

Vardagsrummet efter:

Köket före:

Köket efter:

24 Aug

Lax och nya intryck

Det känns som att jag leker. Alternativt drömmer. Det känns verkligt konstigt att jag, Emma, jobbar på riktigt. Att jag har ett kontor, att jag har arbetskamrater, att jag rapporterar in scheman och kollar över budgetar. Det kommer liksom ta ett tag att identifiera sig med den personen! Den som pluggade, praktiserade, sommarvikarierade, extrajobbade – den personen var ju liksom jag. Nu känns det som att någon när som helst kan komma och säga: ”Skooooja! Du har fyra års studier kvaaar!”

Och vet ni? Jag älskar att jobba! Jag trivs så väldans bra och jag hoppas att jag alltid får känna att jag har ett så roligt jobb att gå till. Vi har fått ett fantastiskt mottagande och på ett sätt känns det som att jag har varit där betydligt längre än en vecka. Det är nästan så att jag är avundsjuk på mig själv!

Med vänliga hälsningar,
”Jag-har-det-bäst-i-världen”-skrytarn Emma 

Men förutom jobbet har jag faktiskt hunnit med lite annat i veckan också. Förutom alla powernaps av total utmattning så har jag varit på auktion med Lina, på planering inför Tonårsgruppen i höst och i torsdags blev vi spontanbjudna på ljuvlig laxmiddag ute på en stuga med Malin och Erik. Vardagskvällar när de är som allra bäst!

18 Aug

Mitt nya jobb!

Det är sällan det händer. Alltså, att något efter att jag har planerat något typ hela sommaren, faktiskt blir precis som jag hade tänkt mig. Den här veckan har jag hunnit göra allt jag ville! Ja, förutom att… ja, andas då kanske. Men det låg faktiskt på lägsta prio. Jag är alldeles lugn i själen just nu för att det är så väldans fint och ordnat i lägenheten. Det är märkligt hur det påverkar. Jag ska visa före- och efterbilder på inredningen senare, vi väntar bara på att få ställa dit stolarna som håller på att torka.

Så, nu är jag helt redo för mitt nya jobb! Jag har inte hunnit berätta om det, men precis lagom till examensveckan sökte, och fick jag, ett jobb som informatör för Piteå församling här i Piteå (som namnet antyder…) och jag är så otroligt glad och stolt över detta. Vi snackar Facebook, webb, broschyrer, tidning, informationsmaterial, presshantering, och så vidare – bara roliga saker!

Förutom själva arbetsuppgifterna och arbetsplatsen så känns det fantastiskt att få vara på en arbetsplats lite längre än några veckor så att man kan bli involverad ordentligt, kunna dra igång längre projekt, få vara en del av ett arbetslag på riktigt.

Jag ser verkligen fram emot hösten! Mitt delmål är att bli världens bästa anställd.

Frågor på det?

16 Aug

En extra lång lista.

Viii ääär heeemma! Ja, tackar som frågar, vi har haft det super. Precis som vi ville ha det! Resans överraskning var helt klart den makalösa naturen. Berg i oändlighet, klargrönt vatten, broar, båtar – jag rekommenderar varmt ett besök till grannlandet! Dock var maten rätt dyr. Helt okej smakmässigt, men man får plussa på någon hundralapp jämfört med vad mat kostar här.Tur att vi åt så väldans mycket hotellfrukost så att vi liksom kunde hoppa över lunchen! Hehe. Man får inte vara dum…

För övrigt är Jakob jättedålig på hotellfrukost. Hotellfrukost kan vara min favoritmaträtt all time. Knepet är att äta så pass länge så att man liksom hinner bli hungrig igen. Jag går all in – lyxmackor, yogurt med bär och frukt, juice, smoothie, korv, klyftpotatis, omelett, våfflor. Om vi säger såhär, det var tur att vi åkte bil typ 7 timmar varje dag. (Nynnar på *vem kan stoppa mig, när jag bara rullar fram…*)

Här hemma har jag en lååång lista på vad som ska göras. Det är fixande och trixande, igår var det lite släpkörning med fåtöljer,  vi köpte fem stolar på loppis som började sandpappras och grundmålas, det var grillmiddag och ja – idag fortsätter hetsen. Jag ska börja den tidiga morgonen med att fortsätta måla stolar, sedan är det Ikea hela dagen. Kanske hinner jag rensa ett par garderober också men det får bli en trevlig bonus. Jag har varit tydlig med att påpeka för Jakob att det inte blir någon specialbehandling bara för att det nu är helg. Nejnej, sopor ska slängas, lägenheten ska rensas och städas, och på söndagmorgon, kl. 07.00 är tvättstugan bokad. (Okej, den delen har jag inte berättat för Jakob än… Säg inget.) Det blir lätt intensivt när man bara har en veckas semester och har höststarten som nu-börjar-ett-nytt-år-så-jag-vill-hinna-komma-i-fas-med-allt-jag-har-tänkt.

Med vänliga hälsningar,
Diktatorn 

En sak jag dock alltid hinner med – det är att träffa lillan. Direkt efter Norgeresan landade vi hos mor och far, och Cecilia sprang oss till mötes. Gullungen.

(Okej, det kan hända att hon försöker förmedla något här. Jag förstår inte riktigt… menar hon att hon inte vill vara med på bild….? Men jag kan ju inte låta bli när hon ler så sött!) 

11 Aug

En efterlängtad resa

Det är märkligt, det där med resor. För vissa verkar det vara så väldans enkelt att få det att bli att boka en resa och bara susa iväg mot soliga stränder och lyxiga hotell. Så är inte fallet för mig och Jakob. Under våra dryga sex år tillsammans så har det icket gått att skrapa ihop tillräckligt många lediga dagar eller tillräckligt mycket spontan inspiration för att ta sig iväg någonstans annat än ett par Stockholmsresor. Jag förstår inte, vi får liksom aldrig tummen ur! Sedan har vi faktiskt inte haft turen med oss heller. Låt mig berätta om vårt senaste boka-resa-försök:

Jag och Jakob hade bestämt oss för att nu skulle vi faktiskt åka iväg på en veckas solsemester. Och okej, jag skulle behöva skippa ett par skoldagar men det skulle det få vara värt. Vi sätter oss och kikar, funderar länge och väl på vart vi vill åka, hur mycket pengar vi vill göra av med, vi kollar upp ifall det finns några roliga aktiviteter och vi kollar upp olika hotell. Tillslut har vi hittat stället med stort S. Äntligen! Jag klickar på ”boka”, skriver in alla våra uppgifter, klickar vidare mot betalning och ska precis skriva in kontouppgifterna när jag ser det. ”Summa: 120 365 kronor” Vänta nu – vaavavaadå sa du???

”Jakob, det har blivit något fel!!”
”Jamen gör om det då?”

Sagt och gjort, jag klickar om sidan och ska börja om. Går icket. Resan är helt borta, finns inte någonstans. Någon har alltså bokat den i typ exakt samma ögonblick som vi, så när vi skulle boka fick vi väl någon ”hyra-eget-charterplan-och-bo-i-lyxsvit”-variant. Jaha, nähä. Jag stängde ner datorn i argo och det blev ingen resa alls den gången.

Men imorgon! Ojojoj, här händer det grejer – imorgon ska nämligen jag och Jakob bila i Norge några dagar! Kan ni tänka er!? Vi har till och med fått tummen ur och bokat hotellnätter längs vägen. Och vet ni? Det må vara bara några få dagar men det ska bli så himmelens härligt. Bara få se vackra landskap utan vidare ansträngning, lyssna på alla Sommar i P1 som man missat under sommaren, få äta god mat och sova på fina hotell – och hinna umgås med Jakob. Det är nästan så att jag är avundsjuk på mig själv.

Ikväll jobbar jag för övrigt min sista kväll på lokaltidningen, och om en vecka börjar ett nytt kapitel i arbetshistorian! Men det berättar jag mer om när jag kommer hem, ha det bra så länge!

4 Aug

En annorlunda bio

Det var inte planerat. Men detta råkade bli en lämna-kameran-hemma-vecka, trots alla trevligheter som veckan innehållit!

För att informera mig själv när jag har glömt bort just vad jag gjorde den här veckan så: Emma, du har varit på bio gånger två, gjort middag tillsammans med syskonen, hängt på stugan och igår var det grillkväll med ett gäng uNGdOmaR (ja, vi räknas fortfarande som ungdomar, i våra ögon i alla fall….).

Bio nummer två var för övrigt lite intressant. Jag, brorsan och Elina var och såg Monsters University. Jag erkänner – utan täckmantelbarn! Ve och fasa! Ni spärrar säkert upp ögonen och tänker: ”Är de fullkomligt från vettet?? Vem går och ser barnfilm utan barn!?” Och jag ska erkänna. Jag kände mig lite malplacerad med min knattepopcorn och apelsinfestis, mitt bland alla barn som bar på extra dynor att sitta på i ena handen och 3D-brillorna i andra. Jag, Martin och Elina stod i ett hörn och väntade tills alla barnen hade gått in. Elina, som är yngst av oss, skickades in som spejare. ”Pssst! Kusten är klar!” Jag och Martin smög runt hörnet, gömde knattepopcornen under jackan och passerade ingången. Lamporna släcktes i salongen och alla barnens blickar var riktade mot den gigantiska bioskärmen. Vi räknade tyst. ”Ett, två, tre!” Snabbt, in i salongen, ner på golvet, kräla fram mot rätt plats och smidigt, smiiiidigt gled vi upp på våra platser med våra 3D-brillor. Höger, vänster. Ingen märker oss.

Plötsligt händer det. Ett barn med popcornet halvvägs till munnen vänder huvudet och stirrar på mig. Med munnen gapandes, redo för popcornet ser jag ögonen vidgas genom 3D-glasögonens mörka glas. Popcornet faller ner och pekfingret åker ut. Som i slowmotion hör jag det: ”Tiiiitttaaa! Vuuuuxxnnaaa!!” På ett ögonblick har scenen förändrats. Nu stirrar alla barn på oss. Som en liten armé av småfolk ger de oss ett kollektivt evil eye och vi känner det alla tre. Det är kört.

Neeej, jag skojar ju med er! Jag väljer ju aldrig apelsinfestis, jag är mer en päron-tjej. Haha! Ni är för roliga.

Idag hänger jag hos mor och far. Chillar i skuggan på bron med Alfons som de sköter i helgen. 

Kikar på när pappa bygger.

Och bara luktar… på blooommorna…

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)