29 Apr

Att återuppta vardagslivet

Jag är heeeemma! De här Stockholms-dagarna blev nog så nära man kan komma en utlandsvecka i Sverige. Vi har liksom bara haft det härligt! Jag satt i bilen hem från flygplatsen igår och skulle återge helgen för pappa som hämtade mig, och efter ett tag frågar han om jag är på lördagskvällen, och jag svarar ”Neej, jag är ju bara på torsdagen än!”. Det fanns bara så mycket att berätta! Ni som inte vill veta vad vi gjorde kan hoppa över nästkommande del, men för min egen skull:

Onsdag: Jag och HannaL anländer till storstaden och åker direkt till Hannah och Amandas kontor där vi får hjälpa till inför kvällens mingel – fantastiskt trevligt att få träffa tjejerna från min forna praktikantplats igen! HannaO möter upp oss och vi åker mot inspirationskväll med Hannah&Amanda – supertrevligt!

Torsdag: Fotografering på HannaO´s jobb, lunch med Lina, strosande i strålande sol, glassätning, musikal, gratis hotellnatt med eget spa-mys – behöver jag säga mer om den dagen?

Fredag: Hotellfrukost, stadsstrosande, tjuvtitt på Linas bröllopsklänning, restaurangmiddag, pyjamasparty.

Lördag: Sovmorgon, heldag på Skansen (vi såg massor med djurungar! Låt mig redogöra: apungar på en apa jag inte kan namnet på, lemurungar, babianungar, killingar, en nyfödd renunge), tacomiddag och superkväll med tjejorna med en suverän 90tals- och schlagerlåtlista.

Söndag: Städning och hemfärd. Sedan middag och familjemys hos mamma och pappa.

Ja ni förstår ju! Hur plockar man upp vardagslivet efter en sådan weekend? Träning och C-uppsats har aldrig känts så trist som idag. Jag gav dock mig själv lite förmiddagsledigt för att fixa lite saker, packa upp och nu ska jag åka iväg på min gamla klasskompis Jonas bodypump-pass, sedan ska vi luncha. Så okej – måndagar är rätt trevliga de med! 

27 Apr

Snabb-hej

Vänner! Bloggen har en liten paus medan jag hänger i den stora staden, men jag ville bara in och meddela att vi har det väldigt bra – nästan utomlandsfeeling trots att två av oss faktiskt är bosatta här!

Jag har tagit ovanligt många mobilbilder så jag ska ge en riktig resumé när jag är tillbaka vid en dator. Idag ska vi i alla fall till vårt älskade Skansen (hehe, eller mitt och Linas älskade Skansen, de andra är medtvingade) och imorgon lyfter flyget igen mot norr! Det kommer bli härligt att komma hem och träffa alla nära och kära som väntar på flygplatsen med vimplar där det står ”Emma for president”. Jag brukar skämmas lite för att de jublar så högt men vadå, de har ju väntat på en, de små liven.

Ha en bra lördag så hörs vi imorgon!

20130427-102246.jpg

23 Apr

Lekstund och resa till hufvudstaden

Cecilia har sovit borta i helgen så jag var bara tvungen att åka till mor och far och samla på mig lite Cecilia-gos igårkväll. Speciellt eftersom jag ska till Stockholm resten av veckan! Jag och Hanna åker dit imorgon för att hooka upp med Hanna och Lina nere i hufvudstaden och sedan ska vi ha en riktig tjejhelg! Vi ska på Hannah och Amandas mingel, vi ska se musikalen Jesus Christ Superstar och det bara under ons-tors, då har vi hela helgen kvar! Personligen hoppas jag på ett Skansen-besök (djurungarna borde ha börjat komma nu..! *klappar en fantasi-björnunge och mumlar ”oooj så gööölli!”*) och en fika i Rosendahls trädgård. Jag hoppas dock att min sömn har hunnit komma i balans tills dess, den for nämligen åt tjotaheiti efter 24 då jag och Jakob la oss kring 06.30-snåret på söndagen. Vi är alldeles för gamla för det. Till och med Jakob, ”The nIGht-LOver”, ser aningen sliten ut dessa dagar.

Tillbaka till vår lek igår, det är något fint med att få se barn leka på för sig själva. Man får liksom en glimt av deras fantasivärld och jag undrar så vad som snurrar på i huvudet på dem. De små liven – tänk, snart är de vuxna och ska ut i den stora, vida världen! *torkar en plötslig-överkänslighets-tår*

20 Apr

Årets 24 drar igång!

Godmorgon mina vänner! Vet ni vad det här är? Det är en hääärlig lördag! Idag är nämligen den traditionella vårhelgen eftersom det är 24! Vad är då 24 undrar ni? Jo, det är en musikfest som pågår ett dygn med massvis av olika lokala och icke-lokala band som avlöser varandra. Vi brukar hänga där ungefär hela det dygnet, man ger väl upp där vid fem-snåret på morgonkvisten när den lugnare morgonmusiken tar över. Sedan sover man länge under nästkommande dag, sedan är man sömn-bakis och ser serier och äter köpes-mat resten av dagen. Game of Thrones, var redo…

I år är det i alla fall 10-års jubileum och jag är inte helt säker, men jag tror nästan att jag har varit där vartenda år. Roligt är det i alla fall! Här kommer programmet:

 

Jag har precis gjort mig klar och ska susa förbi och göra ett par snabba stadsärenden innan det drar igång klockan 12. Kom dit vettja! Och ifall ni har annat planerat – ha en bra lördag!

18 Apr

En man utan muskler

Jag ber om ursäkt för min frånvaro de senaste dagarna, men här får ni en snabbgenomgång:

Måndag: C-uppsats, träning, Game of Thrones
Tisdag: C-uppsats, karriärdag, Game of Thrones
Onsdag: C-uppsats, träning, mini-kalas för Olle, Game of Thrones

Sådär! Mini-kalaset för Olle som vi hade igår kan vara värt några extra ord, han har nämligen fyllt 7 år! När han för första gången var hos mor och far var han enbart 2 år! Jag vägrar acceptera att det har gått fem år sedan dess. Jag tänker säga att han har fyllt fyra år. Inte ett år över fyra. Jag skojade med honom om det igår, ni vet, sådär busigt ”Grattis Olle, tänk att du är fyyra år!” Jaha, ni hade hört den alltså? Vad menar ni, skojar alla gamlingar så med yngre för att vara lite *RoLIgA*…? Ojdå, eeh, jag tyckte väl att Olle inte skrattade så hjärtligt. Jaja.

Olle fick Beyblades (stavas det så?), sådana där som man liksom drar igång och så snurrar de och attackerar varandra så att en förlorar..? Inte..? Det var hur som helst uppskattat och vi hann med flera turneringar! Småfjantarna.

Cecilia är för övrigt så fantastiskt rolig nu för tiden. Alla meningar som hon snappar upp och kan utbrista, som exempelvis ”oj, vilket härligt väääder det är idag”, ”så myyysigt vi har det”, eller när hon nöjt konstaterar mindre smickrande saker om henne själv som ”Cecilia är sååå gnällig idag”, eller som igår när Olle och pappa skulle mötas i Beyblade-turnering och vi frågar vem hon hejar på och hon lyriskt skriker ”Skellefteeeååå!” med mini-armarna i luften eftersom Jakob drillat henne till det i hockey-sammanhang.

Ja, man får skratta. Allra roligast var det häromdagen när jag, Cecilia och pappa står i köket och hon klokt konstaterar att: ”Jan-Olof har muskler. Cecilia har åsså muskler. Emma har åsså muskler” medan hon stryker över mina armar. Jag blir nyfiken och frågar: ”Finns det någon som inte har muskler?” Hon funderar ett tag och sedan svarar hon lite bekymrat: ”Jakob, han har inga muskler…” Haha! Jag gick skrattandes in till vardagsrummet och berättade för övriga familjemedlemmar (däribland även Jakob då) och Cecilia fortsatte att se lite bekymrad ut så jag säger till henne: ”Men minns du inte när Jakob gjorde flygplanet och lyfte dig högt upp i luften, då är man ju jättestark?” Lite skamset tittar hon på mig och säger då: ”Ojdå..! Det glömde vi!”

15 Apr

Jag och Jakob tar ett stort steg.

Nu har det hänt. Det som jag tillslut aldrig trodde skulle hända. Jag och Jakob har tagit tag i att börja se en serie! Jag veeet, när hände det!? (Ja, alltså det hände nu i helgen.. Jag skriver ju för att berätta det nu.) Vi har ju legat ”lite efter” när det gäller serier. ”Lite efter” innebär att vi i stort sett inte har sett något alls. Jag har bara sett mitt älskade One Tree Hill och Jakob har hunnit ta sig igenom Suits och Mad men tror jag. That´s it typ.

Och som människor har gett tips på serier vi bara måååste se! Men det har icket blivit av. Tills nu! I lördagsnatt drog vi igång med den populära Game of Thrones och igårkväll hann vi med några avsnitt till. Och det är trevligt! Serien är bra än så länge, det är trevligt att ha någon serie som vi båda kan se och det är betydligt lättare för mina kvällströtta ögon att hålla sig öppna när man ser på lite obehagligheter. Jag erkänner, jag måste blunda lite ibland när det blir för mycket skära-av-halsen-närbilder.

I övrigt har helgen varit härlig, i fredags var det fredagsmys med vännerna (och massor av snacks!) och i lördags var vi på SMASK med mor, far och bror – mycket trevligt!

Jahaapp, något mer viktigt jag hade tänkt skriva…? Eh, om jag bara får fundera… Vill ni titta på några av alla fina blommor som jag har haft här hemma sedan födelsedagen? *undviker pluggandet som väntar*

Nähä, det ville ni inte nä? Vad säger ni, vadå tråkigt att se bilder på blommor..?? Jaha. Nähä. Då får vi väl höras senare då antar jag. Ha en trevlig måndag så länge!

12 Apr

Pappakalas

Igår var det ännu ett kalas, och inte vilket som helst – min kära fars! 46 ärofulla år har han lyckats skrapa ihop. Ung som en vårhare (som jag brukar säga…), om ni frågar mig!

Jag har gjort en dikt:

Den 11 april för 46 vårar sedan,
föddes du, far, som har åstadkommit så mycket redan,
tre (nåväl, ett) riktigt lyckat barn har du skapat,
ett barn vars briljans många försökt efterapat.

Nämen oj, nu blev detta en dikt om mig,

jag är ledsen – självgodhet är nog en generationsgrej,
men du, å andra sidan, har alltid satt andra före dig själv,
skjutsat, ställt upp, matat kaniner utan något gnäll (nåja, ”själv” var svårrimmat…)

Kring dig är det värme och du är utav det bästa pappa-slaget,
Dina barn älskar dig – trots att vi tydligen hör till ”B-laget”!

Det sista var lite internt, det är klart att vi inte hör till något B-lag i verkligheten….. Nu börjar för övrigt vårens kalas att lugna ner sig, nu är det bara ett par eftersläntrare kvar. Trist för KAlas-LOverzzZ som mig själv! Men tur däremot att det finns så väldigt mycket annat trevligt att se fram emot!

Cecilia hade väldiga problem med att välja fika.. ”Eeeh… eeehh…”

Doris höll sig i mormors famn under kvällen, jag tror hon tyckte att Alfons var aningen för påstridig. Doris är nämligen en dam, inte någon busfjant.

10 Apr

Bönpasta med nyttigheter (tror jag)

Jag är som ni kanske vet inte ett fan av superdieter, jag vill liksom inte ha massa pulver, skippa något för alltid, låtsas-socker, äta bantningspiller, jag tror inte på sådant. Okej, det kan funka precis just då, men sen då?

Men tre klassiska saker som nog alla vet är mindre bra ifall man vill slimma till sig är socker, vitt bröd och pasta. Pasta tycker jag är knepigt, det äter man ju typ till allt i vanliga fall? Just därför blev jag så glad när Hannah&Amanda tipsade om en ekologisk bönpasta (jag kan ha nämnt den förut) som är glutenfri, har lite kolhydrater och fett, mycket proteiner och som faktiskt inte smakar äckelpäckel! Ja, det är sant – och jag är inte ens sponsrad! Annars brukar ju det klassiska vara att något ”smakar preciiiis som en vanlig brownie” och så är det precis det den inte gör.

Igår åt vi pastan med köttfärssås och det var gott! Jag tror det är så man ska göra, äta den med någon smakrik sås så att det inte blir lika kinkigt med pastan. Det kanske inte är något att köpa hem för åttabarns-familjen, men är man ett mindre hushåll som  försöker äta mindre pasta och ändå vill ”lyxa till det” ibland, då är detta grejen om ni frågar mig. Min ytterst personliga jag-kan-inget-om-sådant-här-egentligen-åsikt.

Nu ska jag strax checka ut från skolan (japp, jag har suttit här och gjort C-uppsats bredvid några klasskompisar som ju också gör C-uppsats! Det är ju supersmart ifall man både vill ha socialt umgänge och komma ur velourdressen!!) och sedan ska vi på kalas hos kusin Jonatan och morbror Ulf! Trrrrrevligt!

9 Apr

Jag älskar nya bokar.

Nämen? Titta vad som kom i min brevlåda idag?? Eller ja, jag fick gå och hämta paketet på Coop. För övrigt har jag inte heller någon brevlåda, det är sällan lägenheter har det.

… fyra superböcker! Hannah Widells bok tipsade jag ju om tidigare, men de övriga tre verkar också väldigt lovande, det kan liksom inte misslyckas. De övriga är:

Gideons ring av Carin Gerhardsen (den femte boken i Hammarbyserien)
Paradisoffer av Kristina Ohlsson (fjärde boken i hennes serie)
–  Agaat av Marlene van Niekerk (den här har jag störst förväntningar på – kan bli riktigt bra!) 

Ni ska få små minirecensioner så fort de är lästa!

Övrig livsuppdatering:

– Jag är glad för att jag har fått biljetter till SMASK på lördag.
– Jag vill att tiden ska gå långsammare i allmänhet.
– Jag är glad över att jag ska få gå på promenad och fika med Johanna och Elis på fredag.
– Jag längtar efter lillfisen som jag inte har träffat på flera dagar (jag menar inte Jakob. Honom träffade jag i morse).
– Jag är tacksam för en jätterolig helg i Umeå.
– Jag får ångest av mitt överanvändande av min svarta velourdress.

Slut på livsuppdatering!

8 Apr

Diagnos fastställd.

Jag är väldigt ovan att ”arbeta hemifrån” vilket jag gör konstant nu för tiden och typ sju veckor framåt när jag sitter med C-arbetet. Detta resulterar i oväntade beteenden från mig själv. Bland annat märker jag av en ”piller-rastlöshet” som jag inte märkt av förut. Jag sitter konstant och skakar på benen, jag knäpper med pennan, jag frasar i papper – ja, ni förstår.

Sedan blir man också sjukligt sällskapssjuk. Det är nästan så att jag räknar ner minuter tills Jakob kommer hem. Vid 18-snåret när det låter i dörren stapplar jag mot hallen. Ögonen är rödsprängda, det hänger lite dregel i mungipan och jag vinglar framåt som en stupfull gubbe med atros. Ser mig själv i spegeln på vägen mot dörren, gör en svepande rörelse med baksidan av högerhanden och torkar snabbt bort dreglet. När Jakob kliver in hälsar jag stammande, kraxar, rösten har inte använts på hela dagen. ”Heej, hejhejhej hejj Jakob! Är du hemma?” Ler, går närmare, Jakob ryms inte ens att komma in ordentligt, kollar på mig med misstänksam blick. ”Vad är det med dig?” undrar han medan han milt knuffar undan mig för att kunna dra igen dörren så att jag inte smiter ut till grannarna. ”Det är BRAAA, hur är det sjäääälv? Hur har du haft det idaaaag? Jag har gjort middag, vill du ätaa, vet du vad jag fick för mail idag, har du hört att Leffe har fått jobb, vad har du för planer för kvällen?”

Då ringer det i Jakobs telefon och han svarar. Tar av sig skorna, pratar och går in mot köket. Skärpan i mina ögon är genast där. Jag blir förtvivlad. Sakta, sakta smyger jag bakom honom med ondskefull blick och när han minst anar det rycker jag telefonen ur handen, stampar på den och skrattar hysteriskt ”Hahhhaha!!” medan ögonen onaturligt rullar bakåt. Plötsligt blir det tyst. Jakob stirrar på mig med gapande mun.

”Så, har du haft en bra dag?” säger jag och vispar till mobil-liket med foten så att det glider iväg längs golvet.

Såhär brukade jag aldrig göra förut? Det känns nästan lite… obehagligt? Jag tror att jag måste sätta mig på skolan och plugga i morgon. Då kanske jag i alla fall slipper harkla mig så förgjordat när Jakob kommer hem.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)