31 Dec

Nyårslista

Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?
Jag var med och startade upp en skoltidning, det får man nog inte göra så jättemånga gånger i livet!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jaa, superkul! Och jag vet många bebisar som är på väg!

Dog någon som stod dig nära?
Ja, min farfar.

Vilka länder besökte du?
Belgien.

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
En månadslön.

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
Dagen då min farfar dog och dagen när Lina förlovade sig med sin kille!

Vad var din största framgång 2012?
Framgång och framgång, men skoltidningen under våren var roligt att få vara en del av, praktiken var ett minne för livet och mina halsband har jag sålt betydligt fler av än vad jag hade räknat med. Sedan att jag bara hade räknat med att sälja typ två – det är en annan sak.

Största misstaget?
Oj, svårt? Att jag slösade för mycket pengar? Snark.

Vad spenderade du mest pengar på?
Ja, vad spenderade jag inte pengar på? Åh hjälp. Shoppingångesten kommer över mig.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mycket! Små saker i vardagen som när jag fick köpa tulpaner och ha Emma-dag i nystädad lägenhet, när jag fick bo på stugan med Jakob under sommaren, när jag fick träffa familjen.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Kanske lite ledsnare?  Hade en stressig vår, har funderat mycket på att tiden går fort och så hade jag ju min känslomässiga berg- och dalbana i Stockholm, hehe. Men det handlar ju mer om att jag under 2011 var så väldigt tillfreds och ickebekymrad, jag har ju oftast varit nöjd och glad under detta året också!

Vad önskar du att du gjort mer?
Haft fler lediga dagar med Jakob.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Shoppat.

Blev du kär i år?
Ja! I Jakob om och om igen, i Alfons, i alla fina kompisbebisar!

Favoritprogram på TV?
Så mycket bättre, Svenska Hollywoodfruar och Historieätarna.

Bästa boken du läste i år?
Niceville!

Största musikaliska upptäckten?
Eh, Swedish House Mafia…?

Något du önskade dig och fick?
Att jag fick vara frisk och fortsätta att ha nära och kära runt omkring mig!

Något du önskade dig och inte fick?
En briljant företagsidé.

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Uppvaktades av Jakob på morgonen, spenderade dagen med mamma och lillan, gick upp och hälsade på mormor och morfar och sedan fick jag mammas klipptid så jag spontan-åkte till frissan. God middag och tårta på kvällen!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Betald ledighet.

Vad fick dig att må bra?
När jag fick vara med hela familjen och alla respektive, laga mat tillsammans och spela spel – då njuter jag!

De bästa nya människorna du träffade?
Alla på Perfect Day och Lovely life!

Mest stolt över?
Att jag sökte och fick fem veckors praktik i Stockholm – och inte gjorde bort mig! Pjos.

Högsta önskan just nu?
Förutom att få bilda familj med Jakob, det är alltid min högsta önskan, så är det att få resa till Afrika!

27 Dec

Bloggseminarie!

Här kommer min fina julhelg i några bilder! Som vanligt har nu-är-julen-slut-vemodet lagt sig över mig. Sorgen över att det är ett år kvar till nästa gång. Helt plötsligt är mörkret mycket mörkare och kallare än under advent, har ni märkt det?

Vet ni vad jag sitter och filurerar på? Ja, det var rätt. Åh, jag hatar när ni gissar rätt innan jag får säga det… Hehe. Ja, det är i alla fall ett bloggseminarie. Det ni! Jag ska nämligen på nyårsläger till helgen och har fått äran att hålla i ett bloggseminarie, tänk va – att få prata blogg i sammanlagt fyra timmar med förhoppningsvis riktiga bloggnördar! Jag kommer vara alldeles fylld av inspiration när jag återvänder!

26 Dec

Ny look och nya julklappisar

Jag är en ond människa. Okej, kanske inte ond men synnerligen illvillig. Okej, kanske inte illvillig, men ja – egoistisk då. Trots att stackars Jakob har slitit som ett djur på hans jobb under den senaste tiden så har jag ändå bönat och bett med mina små ögon om att han skulle koda om min blogg och ge den en ett nytt utseende och – volià! Tack fina Jakob!

Men tillbaka till bloggen, som sagt – ett nytt utseende är på plats! Vad tycks? Som alltid tar det ett par dagar innan man har hunnit känna in det så några småsaker kan säkerligen komma att ändras. Ni får hemskt gärna komma med åsikter!

Åh, jag har haft en fantastiskt fin jul. Nu ska vi strax susa iväg på det tredje julkalaset för helgen. I morgon ska jag lägga upp en hel drös med bilder från julhelgen och visa vilka fina julklappar jag har fått! Jag är bortskämd, jag! Såhär såg för övrigt mina bidrag till julklappssäcken ut i år, gammeldags papper, svart papperssnöre och dymotryckta etiketter istället för små julkort. Det här är ett sådant exempel då jag tänker ”åh, det är lite jobbigt att göra kort så jag använder dymon” och sedan inser att det tar svinlång tid att trycka dymoetiketter till alla julklappar. Men det blev rätt trevligt när det var klart!

23 Dec

Julen är här!

Vilken trevligt kväll vi hade igår! Det stora, feta, årliga julfikat med vännerna levererar som vanligt! Som en extra julafton om ni frågar mig. Vi fikade, åt mackor, lekte julleken som jag och Jakob ordnat i år (vi gjorde en Piteå-version av På spåret) och gosade såklart med nytillskotten Elis och Ally! Fina, fina dom!

Vet ni? Nu tar jag jullov! Nåväl, ett par dagar i alla fall! Och vet ni något mer? Klockan är 16.23 den 23 december och nu känner jag det – julefrid. Nu är allt förberett! Jag och Jakob har flyttat till mor och far över helgen som vanligt och familjen håller på att samlas för uppesittarkväll. Just nu mår jag som bäst, med allt framför mig!

Jag har inte hunnit blogga om allt. Jag har bilder som är ovisade och recept som är oskrivna. Men det får faktiskt vänta – nu ska jag nämligen fira jul!

God jul mina vänner!

20121223-162931.jpg

21 Dec

Nej tack, inget jul där inte!

Nu har julhelgen officiellt börjat! Jahooo!! Dock har det mentala lovet inte riktigt börjat, än finns det en hel del att pricka av innan man kan luta sig tillbaka.

Men i morgon ska jag bland annat få göra en av de saker jag inte hunnit med – jag ska få julbaka! Jag tänker saffran, jag tänker pepparkakssmak, jag tänker rårörda lingon, ja, det kan nog bli något bra av detta.

Hade det inte varit jul så hade jag lätt kunnat göra de här kladdkakemuffisarna som jag gjorde för ett tag sedan, de var rätt smarriga. Men nej, de har varken saffran, pepparkaka eller lingon. Men till nyår kanske? Googla kladdkakemuffins – garanterat lyckade!

20121221-183716.jpg

20121221-183724.jpg

19 Dec

Nedräkningen har börjat

Nu har jag börjat nedräkningen – två uppstigningar kvar! Sedan börjar julhelgen! Åh hjälp. Var tog december vägen? *river mig i ansiktet med panik i blicken*

Jag. Behöver. Lov. Jag börjar känna mig slö i hjärnan. Händer det er ibland? Att hjärnan börjar ta semester ett par dagar i förväg? Det känns lite som att jag går på autopilot. ”Ja, mästare” svarar jag bara entonigt när Jakob ber mig göra något.

Hehe skoja. Det är väl klart jag inte kallar Jakob för mästare! Jag säger ”ja, lillen” istället – men den entoniga stämman är kvar.

Ikväll funderar jag på att ta en tur till barndomshemmet. Det gäller att planera, nästa gång vi träffas är nog på söndag när vi flyttar dit inför juuulhelgen! Åh. Hjälp. *fortsätter riva mig på kinderna med ännu mer panik i blicken*

Förresten, är hon inte bedårande?

20121219-153600.jpg

20121219-153543.jpg

18 Dec

En sådan där bajshistoria

Åh, jag bara måste berätta vad som hände i söndags. Det var som rena rama buskis-teatern hela kvällen!

Det börjar med att jag och Jakob kommer hem vid 7-snåret efter att ha varit borta hela helgen. Johanna och Fredde ska komma och fika kvällsmat halv 8. Vi öppnar dörren – och det stinker. Stinker i hela lägenheten! Japp, en laxbit har legat i komposten hela helgen med diverse annat och har blivit jordens stinkbomb. Och jag säger bara, Jakob är inte en städmästare alla dagar på året, men när det luktar illa så blir han som galen. På 14 minuter så viner han runt i lägenheten, han springer med soporna, diskar kompostlådan, dammsuger hela lägenheten, vädrar, skurar hela lägenheten, han sprayar och torkar på varenda yta – vi snackar bänkar, stolar, bord, dörrar. Den filmen i lite snabbspolning alltså, som jag skrattade! Och blicken – en galen blick!

Vi hinner precis få lägenheten i någorlunda ordning när gästerna anländer. Vi fikar, myser med Elis som är på strålande humör och har det trevligt.
Då ringer Martin och frågar om vi kan sköta valpen Alfons ett par timmar och det kan vi såklart. Jag tar upp Alfons i lägenheten, ställer ner honom på golvet. Då ser jag det – han börjar bajsa! Jag skyndar mig att lyfta upp honom, men det är försent. Bajset faller, jag håller hunden med raka armar, trampar i bajset. Springer haltande i bara sockar (ville inte ta med bajshälen i golvet) nedför trapporna, ställer ut hunden som bajsar klart samtidigt som jag står kvar i dörröppningen. Plötsligt kommer en bil och Alfons tar ett par steg mot vägen vilket innebär att jag skyndar mig ut i bara strumpor för att hinna plocka upp honom.

BOOM! Dörren slår igen bakom mig. Jag har bajs på hälen, står med sockar i snön – och har ingen nyckel. Vad ska man göra? Jo, man ropar: ”Jaaaakob!”. En gång, fem gånger, tio gånger, allt argare. Ingen Jakob. Jaha. Nähä. Jag vandrar runt byggnaden, hoppas på balkongdörren. ”JAAAKOB!!!!”. Alfons gnyr, han vill inte vara ute längre. Det vill inte jag heller. Jag går tillbaka i sockarna, fötterna börjar domna av. Fortsätter ropa mot köksfönstret. Funderar på alternativ. Gå till pizzerian och be om att få låna telefon? I bara strumpor, med bajs på hälen och en valp i famnen? Japp. Jag får göra så. I samma ögonblick ser jag det, Jakob som springer nedför trapporna. ”Hur länge har du stått här?”.

Länge. Allt för länge.

Och nä, det här var inte en skojhistoria. Men det var ändå ett riktigt skämt.

17 Dec

Pepparkakshus med alldeles för tungt tak

Jag och mamma gjorde deras pepparkakshus i lördags. Eller okej, jag hjälpte bara till med att fästa non stop. Jag körde med ”en till huset, en till mig”-varianten, för att liksom göra det hela ännu lite trevligare! Och tänka sig – det lyckades! Kanske var det sockerchocken. Kanske var det de glada färgerna. Ingen vet.

Vi var inte färdiga på bilderna, mamma har sådana skills med kristyren så det var mycket som var osnirklat här, istappar som skulle göras under takåsen, dekoration runt på brickan, taket skulle garneras – ja, ni förstår ju. Mor, hon kan göra pepparkakshus hon. Okej, själva grunden hade vi köpt. Helköpt. Men kristyren – den kan hon.

En gång när jag fortfarande bodde hemma (tror jag) så gjorde jag ett eget funkishus. Det var roligt – ända tills taket brakade ihop några dagar innan julafton. Vi satt och spelade spel när det hände. Jag hade precis misslyckats med att slå en liten stege i Yatzy, som man alltid gör, och bad Martin stryka ett streck i rutan i stället. Plötsligt skakar det i huset. Hela grunden rör sig, tärningarna rullar ner på golvet, vi stirrar på varandra runt bordet. BRAK – taket rasar ner. Ja, alltså pepparkakshusets tak. Och jag tappar det. Jag kastar mig ner och kryper ihop, samtidigt som jag skakar. Den sorgen som jag kände då, den önskar jag ingen. Mitt egna pepparkakshus var förstört. Det jag hade skapat med mina egna händer. Jag låg i ett mörkt rum i tre dagar. Ville inte äta, sov knappt. Ibland skrek jag rakt ut, yrade. Det blev för stort, ohanterligt. Men så, på den fjärde dagen, reste jag mig. Jag öppnade dörren och då…

Nä. Nu skojade jag igen! Det var väl klart att jag slog en liten stege?

16 Dec

Sparktåg och julkort

Vi har varit på turné! Eller ja, turné kanske är fel ord, vi har haft framträdande med julkören både fredag och lördag. I Svensbyn och Blåsmark.. Hehe. Okej då, jag tar tillbaka turné.

Jag, mor och Cecilia sparkade på samma spark idag och jag fick världens flashback till när man gjorde långa sparktåg hem från skolan och åkte nedför den långa backen. Vingligt, farligt och alldeles underbart! Undrar om barn gör så idag också? Alla barn kanske är på fritids idag och blir hämtade. Tråkig tanke. Jag minns en gång när jag och Ida gick hem i riktigt snöstorm och en kvinna från byn stannade med bilen och frågade om vi ville ha skjuts. Det ni, det är nästan lite Bullerbyn, bara med den lilla detaljen att de fick åka häst och vagn. Orättvist.

Förresten, jag vet inte var jag fick energin ifrån men plötsligt började jag med julkortstillverkningen för några dagar sedan! Och tänka sig, det blev julkort i år också! En något förenklad variant men dock. Som sagt – det ska vara kul att julfixa!

20121216-131111.jpg

20121216-131119.jpg

20121216-131126.jpg

15 Dec

Polaren advent.

Helg! Åh, du efterlängtade helg! Jakob har kört iväg till Umeå för en övernattningsnatt med grabbsen och jag pysslar på med halsband, julkort och annat här hemma. Ska vandra till staden för ett par julklappsinköp och sedan ska jag åka och träffa den här lilla pepparkaksgumman! Och lille Alfons – som jag ska pussa på dem båda.

Jag börjar komma i fas, men fortfarande känner jag att adventsveckorna går alldeles för fort. Stopp! Stanna! Jag hinner inte med, jag hinner inte njuta! Tystnad. Jag tror inte advent lyssnar på mig. Advent har kanske börjat bli less på mig? Och att det är därför hen stressar iväg? Jag tror jag ska baka något så att jag och advent blir polare igen. Så gör vi.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)