30 Jul

FORTSÄTTNINGVIS…

Godmorgon! En vecka kvar på jobbet, det kommer bara blixtra till så är det fredag! Måste klura på något gott fika att bjuda på innan jag ger mig av för i sommar..

Jag kom på att jag måste fortsätta visa hur det har sett ut på våra tjejmiddagar, hos Hanna och Tove blev vi bjudna på rökt lax i avocado, getosttäckt fläskfilé med egengjord potatissallad, och passionsfruktspannacotta. Ja ni hör ju, vi är bortskämda!

29 Jul

DUBBELFIRANDE OCH HEMKOMST

Mina vänner! Efter dryga två veckor utan nämnvärd tillgång till internet är vi nu hemma igen. Hemma i vår fina lägenhet. Även om det kan vara lite sorgligt att fara hem från något, det är det alltid eftersom det man ofta sett fram emot länge då är slut. Men ändå, det finns något fint över att komma hem. Bära in väskorna, gå och plocka. Vattna ledsna blommor, städa upp väskorna, boka tvättid, åka och handla. Betala lite räkningar och sedan sitta framför OS och äta lite söndagschips. Vi har det inte så dumt, ändå!

Och vilken helg det har varit! Kusin Lina fyllde år i lördags och vi blev överraskade av dubbel-firande – hon och hennes pojkvän Niclas förlovade sig! Man blir bara så lycklig när människor förlovar och gifter sig, speciellt när någon man tycker om har hittat sin livsvän! Tänk, Lina, ni är förlovade!!!

Hoppas ni minns den här dagen för alltid och att ni får sagoslutet – ”och så levde de lyckliga i alla sina dar”!

25 Jul

DEN MAGISKA GRÄNSEN

Jag har fått äran att vara barnskötare idag, till både Cecilia och Olle! Jakob hängde på ett tag och vi har lekt i sandlåda, badat, ätit glass och umgåtts med mamma och pappas grannar. Nu sover den lilla och Olle är hämtad så här sitter jag. Och slöar i väntan på att mor och far ska komma hem från middagen. Tror ni de märker om jag slumrar en liten stund? Nää, va…?

20120725-210838.jpg

20120725-210854.jpg

20120725-210921.jpg

För övrigt har jag tillåtit mig själv att komma över Gränsen nu. Gränsen med stort G. Tillfället då jag tillåter mig själv att längta, fundera, planera och släppa in tankarna. Åh, tänker kanske ni, vad har hon nu på gång? Inget säger jag, det är bara det som kommer varje år. Hösten. Jag får längta till hösten nu. Det behöver inte nödvändigtvis bli höst precis nu men jag får börja längta – i smyg i alla fall. Så säg det inte till nån, okej?

25 Jul

HELGKVÄLLAR HELA VECKAN

Bloggen blir verkligen lidande nu för tiden, med obefintligt nät och sedan ogillar jag starkt att blogga från mobilen och med mobilbilder – om några veckor är det tillbaka till det vanliga livet!

I övrigt mår vi rätt bra, körigt på jobbet och fullspäckade kvällar gör mig trött och lycklig! Det är som helgkväll varje kväll nu för tiden – vad sägs om tjejkväll både söndag och tisdag med trerätters? Det ni, det är vardagslyx gånger 100!

Och i måndags träffades jag, mina kusiner Lina och Elin och grabbarna för mat och spel! Elin och Lars bjöd på fantastisk pajbuffé som jag hade kunnat äta i evighet. Jag ska se om jag kan snylta till mig recept..

20120725-205859.jpg

20120725-205914.jpg

20120725-205930.jpg

22 Jul

GULDBRÖLLOP

Idag regnar det. Jag sitter i husvagnen på stugan och har det rätt bra, ser lite film, hör smattret på husvagnstaket samtidigt som jag äter några överblivna godisar från en tidigare kväll. Synd bara att helgen snart är slut, jag har kunnat sitta här några fler dagar utan problem!

Vi var bjudna till mormor och morfar på guldbröllopsdags-firande igår med både smörgåstårta och jordgubbstårta på menyn! Två personliga favoriter om ni frågar mig – både när det gäller förtäring och personer som firades! Vi trotsade kylan och satt ute och åt, med ett helt gäng filtar som räddning.

Tack mormor och morfar för igår, och tusen grattis till er!

19 Jul

FRISK MED ALLA SYMPTOM

Pollenallergi mina vänner. Jag säger bara – pollenallergi. Har ni det? Ifall ni inte har det så kan ni tacka er lyckliga stjärna för det. Det är ett bök och ett besvär ska jag tala om. Saknar logik gör det också, här på stugan där det är tall och mossar och varken gräs eller björk, här slog allergin till hårt igår! Ögon som kliar till fördömelse, en hals som killas och inte ens går att klia och en näsa som rinner konstant. Spelar ingen roll hur ofta man snyter sig – det rinner direkt ändå.

En dag behöver det inte vara några besvär alls. En annan är du som däckad. Det är som att vara sjuk utan att vara det, du har alla symptom på en förkylning fast du är liksom inte sjuk på riktigt så där så att det är sängläge som gäller. Så det är bara att fortsätta vara frisk med alla symptom som kära vänner i vardagen! Eller fiender, beror på vilken livssyn du väljer att ha på det hela.

Det var gäster här på stugan igår, surströmming stod på menyn. Jag åt. Korv som vanligt eftersom jag är för feg för surströmming. Sedan sov jag som en liten gris i soffan enbart för att undvika att slita ut mina egna ögon. Okej, lite för att jag var trött också… Men bara lite! Min tänkta 20-minutare blev en 2-timmare. Märkligt vad tiden går fort när man har roligt…? Snälla som de är hade jag en bit ananaspaj som väntade på mig när jag vaknade. Jag som älskar paj!

18 Jul

KUNG KAJAK OCH HANS VÄNNER

Vi tuffar vidare med våra tjejmiddagar och i går blev det indiskt! Hannah bjöd oss på en fantastiskt god kreation som åtminstone jag aldrig smakat förut. Linsgryta, teriyakikyckling, salsa, allt möjligt rymdes på tallriken. Vi åt med händerna till på köpet! Hannah var fantastiskt vacker som vanligt, men i indiska kläder kvällen till ära.

Idag har jag och Jakob paddlat kajak innan maten, vindstilla och väldigt vackert! Det är nu jag hade velat säga att jag älskar att pressa mig själv, känna armmusklerna få arbeta och tvinga vattnet att lyda mig. Jag skulle rynka ansiktet till en grimas, skrika ut min styrka och vråla med paddeln ovanför huvudet: ”Jag är kung Kajak, mig stoppar ingen!”. Sedan skulle jag höja min treudd och.. Nej. Så är det inte. Jag är nämligen en glidare. Jag tycker mest om att glida fram och se mig omkring så jag paddlar några snabba tag och sidan glider jag sakta och ser hur det blanka vattnet klyvs. Jag är inte heller så bra på att ta mig ut från kajaken. I går slutade med att jag stod på knäna i vattnet – med byxor på, och idag slog jag hälen i en sten. Men det är bara en anledning att paddla lite längre stund så jag klagar inte! ”Jag är kung Kajak”, eller hur var det nu?

16 Jul

KUSINTRÄFF OCH NY ENERGI

Som vi mår här. Man blir bortskämd med go´mat, efterrätt och allt däremellan. Jakob blir som en ny man när han får vakna till vattnet som kluckar och jag blir som en ny kvinna när jag får läsa hela tiden som jag inte äter, sover eller jobbar. Som två nya människor alltså!

Igår hade vi kusinträff på mammas sida, alltså inte våra kusiner utan mammas kusiner vilket innebär träff  med våra tremänningar – trevligt! Tyvärr var det inte så många tremänningar som kunde komma men vi hade bra uppslutning från vår lilla gren av trädet så alla mina kusiner var där. God mat, kubb, brännboll och jordgubbar. Kan inte misslyckas med andra ord!

14 Jul

STUGVISIT

Japp, ni gissade rätt – vi har dragit ut på stugan! Vi anlände för ett par timmar sedan och helst hade jag bara krupit upp under en filt, satt mig bredvid havet och läst en riktigt bra bok, men det är sista lägermötet på Storstrand ikväll så vi susar strax iväg igen. Men imorgonbitti ska jag njuta, äta frukost i timmar och låtsas att jag har en veckolång semester framför mig!

Det kommer tyvärr troligtvis bli mest mobilbilder några dagar framöver eftersom avsaknad av trådlöst nätverk gör det svårt att använda dator. Men är det stugvisit så är det!

20120714-182230.jpg

20120714-182344.jpg

20120714-182358.jpg

13 Jul

MED HOPP OM FRAMTIDEN

Hjälp, de här dagarna har verkligen inte många minuter över! Jobb på dagarna och Tejp-läger på kvällarna där jag hjälper till i caféet. Kul, men intensivt! Så misströsta inte, jag kommer tillbaka.

Det gäller dock att sätta energin på sparlåga ibland. Som när vi käkar lunch ute i gräset med jobbgänget. Då bunkrar man så man orkar ett par timmar till den dagen. Perfekt!

20120713-001016.jpg

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)