29 Jun

SUMMER GAMES OCH VIRKADE SKÅLAR

Nu är det helg!! Tänka sig, det är mycket roligare med helg när man jobbar på veckan, det blir liksom mer speciellt. Märkligt det där..

För övrigt är det Piteå Summer Games i staden just nu vilket innebär att det kryllar av människor och bilar överallt. Tänk, antalet invånare i Piteå fördubblas nästan den här helgen! Jag tycker det är rätt trevligt med lite liv och rörelse för några dagar, och sedan är det ju kyrkmarknad vilket är väldigt trevligt!

Jag testade förresten att göra några skålar av virkade dukar för ett par veckor sedan. Jag har sett det på bloggar och har alltid velat prova, så då tänkte jag att det här var en bra början! Jag köpte helt enkelt ett par virkade dukar på Repris och så la jag dem i sockervatten. Sedan la jag de blöta dukarna över skålar och efter ett par dagar har dukarna torkat sig till skålform. Riktigt trivsamt att ha framme i sommarstugan eller ute på altanen!

27 Jun

ÅTERKOMMANDE TREND

Det är märkligt det där med familjesammankomster, när vi var små följde man såklart jämt med. Släktkalas var ju veckans höjdpunkt! Men i mitten av tonåren någon gång så började man sakta men säkert droppa av, man följde med när man kunde men ofta fanns det något annat som hamnade före. Nyår, midsommar, då hängde man med polare.

Men ju äldre vi blir, desto fler börjar kommer tillbaka till familjesammankomsterna. Nu var vi helt plötsligt ett helt gäng med ungdomar på familjens midsommarafton, bland annat alla vi syskon med partners. Verkligt trevligt! Vi passade såklart på att ta kort, man måste ju ta chansen.

Från vänster; Martin, Elina, jag, Cecilia, Jakob, Sarita och Viktor. Och jag ber om ursäkt ifall ni bländas av min, Cecilia och Jakobs lilla trio i mitten. Vi har inte hunnit sola, okej?

Kvällen spenderas framför EM. Eller tja, jag gör mest annat. För att se det svenska landslaget spela, det är en sak. Men Spanien-Portugal? Det är ju inge kul att se fotboll ifall man inte hejar på någon? Eller, har jag missat något? Tur att vi har trevligt sällskap!

26 Jun

EN TACKSAMHETENS DAG

Nyss hemkommen från tjejkväll, alltid lika trevligt! Tiden bara flyger iväg när man får sitta och prata om ditten och datten. Jakob brukar alltid fråga ”vad pratade ni om?” och jag vet liksom aldrig riktigt, men tyst är det då inte!

Idag gjorde kvällens samtalsämnen att jag blev påmind över hur mycket man tar för givet. Förutom självklara saker som vatten, mat, värme som vi varje dag har av överflöd utan att reflektera över det, så är det också lätt att man tar vänner och partner för givet. Lika enkelt som vatten rinner ur kranen, lika obekymrat vandrar vardagen förbi. Det har sagts så många gånger men det tål att sägas igen. Tänk så viktigt det är att ta tillvara på dagen, säga hur mycket man tycker om någon – till den personen. Berömma varandra, göda varandra med fina ord och gester. Varje dag vaknar jag upp med Jakob vid min sida. Fina, fina Jakob som jag inte alls har någon garanti på att få behålla. Och ändå så är det vi. Varje dag har jag en familj som jag alltid är välkommen till och vänner som jag kan spendera härliga kvällar med. Mor- och farföräldrar som alltid finns där för mig. Ibland kan jag bli sentimental över livet, stanna upp och fundera på varför jag förtjänar att ha det så bra. Vet ni vad det bästa är? Att ett bra liv inte är något man förtjänar. Ett bra liv kan man till viss mån göra sitt bästa för att skapa, men för det mesta så handlar det bara om att helt enkelt vara tacksam. Tacksam över att jag fick födas i Sverige, hos min familj, och att det finns en som tar hand om mig varje dag, varje minut.

Tacksamhet är ofta en känsla som flyktigt passerar men som sällan får den tid som den förtjänar. Det är svårt att leva i tacksamheten och det är svårt att göra något konkret med den. Men att sätta ord på det gör det lättare. Jag är så fantastiskt tacksam. 

25 Jun

DÅ MÅR MAN!

Min familj har aldrig ägt en båt, vi har mer varit husvagnsmänniskor. Men Jakob, han är en riktig båtnisse, han älskar att vara på havet. Och med bra väderförhållanden så kan jag hålla med honom, då är det verkligen fantastiskt! I lördags var första båtturen för sommaren och det var hääärligt! Vi drog iväg ett gäng till en ö och sedan grillade vi korv och marshmallows i kvällssolen. Då mår man minsann!

24 Jun

FEJK-SEMESTER OCH STÄDNING

Den här helgen har verkligen varit super, om alla helger är som den här i sommar så kommer jag inte alls att må dåligt över att jag jobbar resten av sommaren. Som idag tillexempel, så har vi varit på Storstrandsmöte och sedan har vi hängt hos kusinerna hela dagen faktiskt. Spelat kubb, volleyboll, ätit pizza och spelat spel. Färg har vi också fått! Som små kräftor satt vi allihopa och spelade spel såhär på kvällskvisten. Med jämna mellanrum påpekade alltid någon att det minsann hettade i ansiktet. Som att någon skulle ha glömt bort det!

För övrigt är det en stor kväll imorgonkväll. I vår lägenhet brukar det vara jag som står för storstädningarna. Av tre anledningar. För det första brukar Jakob sällan påpeka att storstädningar behövs, alltså är det inget han själv tar initiativ till. För det andra innebär mitt skolplugg att jag ofta är den som kan vara hemma en dag mitt i veckan (skulle aldrig storstäda på helgen, där går gränsen) och då gör jag det hellre på dagen än att vänta på att Jakob kommer hem. För det tredje tycker jag oftast om att städa själv, det kan faktiskt vara rätt trevlig. Jag städar på mitt eget sätt varje gång, lyssna på podcast och gör allt i en specifik ordning. Och sedan är jag klar och nöjd.

Men nu när jag också jobbar så hinner jag ju inte det så därför har jag utlyst en storstädningskväll imorgonkväll! Detta ska bli mycket spännande! För det första kommer det vara kväll, jag kommer att vara trött och eventuellt lite grinig efter en lång dag. För det andra ska vi alltså göra det tillsammans. Jakob kommer vilja göra det på sitt sätt och jag kommer inte kunna låta bli att påpeka att jag tycker det är bättre att göra på mitt sätt. Är vi fortfarande ihop på tisdag så klarar vi allt. Nej, jag skojar, så illa är det inte. Men spännande – ja, det ska det bli!

23 Jun

ÅRETS LJUSASTE DAG

Jag lever, mina vänner, jag lever! Ifall ni trodde något annat efter de senaste dagarnas tystnad. De sista dagarna blev lite hovendroven (pitemål?) eftersom jag kände att jag inte hade en aning om vad, när, hur vi skulle göra på midsommar, men tänk så bra det blev ändå!

Vi gjorde en favorit i repris och började hos Anderssons som förra året, med familjen, kusinerna och andra familjevänner. Alltid lika trevligt! Hade bara önskat att dagen var ännu längre så att man hann njuta ännu mer på varje ställe!

Vissa av oss cyklade enhjuling. För en del gick det väldigt lätt att ”cykla” av någon anledning..

För andra var det svårare!

Vi åt som alltid fantastiskt god mat.

Sedan åkte vi vidare till Blåsmark där vi fortsatte mumsandet och trevligheterna med vänner! Jag fick med mig en liten present också, nämligen ett gäng myggbett som idag gör sig påminda. Elva stycken har jag hunnit räkna ihop hittills. Men vad gör väl det om hundra år? När vi for hem i natten var solen, som aldrig åkt ner, på väg upp igen. Vackert!

20 Jun

KORTA DAGAR OCH EN FIN SÖTNÖT

Jag har sagt det förr och jag säger det igen – man hinner inte göra någonting när man jobbar heltid! Dagarna går så rasande fort! Och tänk då på att jag redan har panik över hur fort dagarna går i vanliga fall. Jobba, äta, sova. Jobba, äta, sova. Ni fattar.

Det gäller att planera vad man vill göra på kvällen, annars har hela kvällen försvunnit innan man har hunnit bestämma något. Idag till exempel, for jag och Jakob till mamma och pappa direkt efter jobbet. Som vanligt bjöds det på god mat och en regnig fotbollsmatch rymdes också i schemat.

Lillan hann vi leka med också – såklart! Små snoddar hade införskaffats så idag var första dagen med tofsar. ”Fiiiin” gick hon runt och sa, samtidigt som hon strök sig över tofsarna.

Och fin, det var precis vad hon var. Som alltid!

18 Jun

SNABBA SKIFTNINGAR

Oj vad saker kan vända fort! Igår vid middagstid var jag inställd på att ha två lediga semesterveckor till, varav en helledig tillsammans med Jakob, innan sommarjobbet drog igång. Idag började jag första dagen på sommarviket som jag fick förlängt på igår kväll. Tur att jag har så fantastiskt jobb, annars hade jag nog gråtit en skvätt eller två över att livet inte vill att jag och Jakob ska vara lediga tillsammans. Eller ja, det handlar nog om våra prioriteringar också, av någon märklig anledning prioriteras alltid pengar, jobbmöjlighet och CV högre än egentid – ”det hinner vi nog med senare”. Men någon gång, någon gång är det även våran tur. Jag får tänka att när det gäller jobb så får vi stå ut med att det här är lite hundår när det gäller att helt enkelt tacka ja till allt man erbjuds! Sedan får vi se till att njuta lite extra av lediga helger och kvällar istället.

Som i kväll tillexempel, i kväll har jag njutit av den fantastiska uppfinningen polkagrissås som finns att köpa på ICA! Den tillsammans med jordgubbar och SIA´s polkagrisglass – fantastiskt!!

17 Jun

FRUKTER SOM LOCKAR ÖGAT

Sugarpaste, dekorationer och marsipan i all ära, men igår kände jag för att helt enkelt göra en vanlig gräddtårta med bär och frukt. Och nog för att blommor och strössel kan göra en tårta vacker, men färska tingest är nog ändå mest lockande att sätta tänderna i. Jag gjorde en klassisk fyllning med marsansås, banan och drottningsylt. Slår aldrig fel, och allra godast är den dagen efter när den har fått gotta till sig lite!

17 Jun

VIKTORS KALAS

Igår var det återigen en fullspäckad dag! Jobb, kalas och sedan personalfest på kvällen. Väldigt trevligt med andra ord!

Födelsedagsbarnet var lillebror Viktor som fyllde 18 bast. När hände det? Tyvärr hann vi inte vara kvar så länge så kameran hann inte gå varm precis.

Någon verkade vara lite putt över att tårtan inte serverades snabbt nog..

Nu ska vi till mor och far på tacomiddag, och sedan håller jag tummarna för lite tårt-rester! Älskade söndagar!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)