31 Maj

RABARBERKRÄM

Jag säger bara – rabarberkräm. Inte dumt! Det går snabbt att göra också och det är ju fantastiskt.

2-3 stjälkar
2 dl vatten
0,5 dl socker
1,5 msk potatismjöl

– Skölj och skala stjälkarna. Skär i mindre bitar, typ 2 cm tjocka bitar.
– Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarber. Låt koka 4-5 min till rabarbern delar sig.
– Blanda ut potatismjölet i lite vatten. Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Låt krämen tjockna, sedan är du klaaar! Ät med kall mjölk!

30 Maj

EN BOLIVAR ATT FIRA MED

Vet ni vad jag just gjorde? Jag lämnade in min sista uppgift för den här terminen! Sååå skönt! Det har jag firat genom att städa lägenheten och ätit en lååång frukost. Och nu, mina vänner, nu ska jag gå mot köket. Medan jag passerar hallen ska jag titta i hallspegeln, stanna upp och nicka åt min spegelbild med kisiga ögon och ett snett leende. Jag ska gå vidare, hälla upp ett glas champagne, smacka med tungan och leende sluta ögonen. Föra min hand mot vänster bröstfickan och fiska upp en Bolivar, med den starkaste aromen. Dra en tändsticka mot baksidan av låret och sakta tända cigarren medan jag bolmar njutningsfullt. Sedan ska jag damma av de där grandiosa böckerna, Moby Dick från 1851, och så ska jag läsa till skymningen faller.

Nä, det är klart jag inte ska! Men beställa lite ny sommarlektyr – det ska jag!

29 Maj

EN TANKE ELLER TVÅ

Begravningen och minnesstunden blev fina på många sätt. Minnesvärda. Men också jobbigare än vad jag hade trott i morse. Det är många tankar som hinner passera under den där timmen i kyrkan. Jag hann tänka på de som är kvar, på döden som sådan, på hur lite tid vi har och på hur mycket jag har att vara tacksam över. Jag hann bli förtvivlad över alla begravningar jag kommer måsta uppleva i framtiden. Begravningar för människor som jag älskar. Så kan man ju inte tänka men det är hjärtskärande sorgligt när man ändå råkar göra det.

Framför allt så tycker jag det är sorgligt att han inte fick vara där. Här tillägnas flera timmar till att prata minnen, ge kärlek, hedra och visa vad någon har betytt för en och så får den personen inte vara där och höra allt. Hur sorgligt är inte det? Tänk om det hade varit tvärtom, att allt det som sades på begravningen var det sista man fick höra innan man lämnade livet? Så fantastiskt att få veta att man lämnade spår, att någon kommer sakna en. Jag hoppas innerligt att han visste det.

Det har varit en jobbig dag men den har fått mig att tänka på allt jag faktiskt fortfarande har. Vi får inte glömma att ge varandra kärlek medan vi fortfarande finns kvar och kan uppleva den!

29 Maj

NÅGOT ATT BEVARA

Jag känner mig så konstig. Idag ska jag göra något jag aldrig har gjort förut. Jag ska på begravning för någon som jag tyckte väldigt mycket om – min farfar. Jag slits mellan att vara ledsen samtidigt som jag ändå finner en slags frid i att jag vet att han har kommit hem nu. Den här eftermiddagen kommer att bli jobbig på många sätt. Men liksom alla de andra dagarna i livet så kommer även den här dagen att passera. Jag tänker göra den här dagen till ett fint minne, knyta en rosett kring det och stoppa det långt in i hjärtat.

Du somnade stilla
då färden var slut
från allt vad du lidit
Du nu vilar ut
Vi binder en krans
av minnen
de vackraste och 
finaste vi har
Vi vet att de aldrig vissnar
Hos oss är Du alltid kvar.

28 Maj

BRISTANDE TÅLAMOD – JA

Den försvunna kreativiteten är tillbaka. Med råge! Jag  sitter och borde egentligen läsa kurslitteratur men istället sitter jag och skissar på hobbyföretagsidéer, framtiden, vad jag vill göra och mycket mer. Det är tre saker jag vill ha just nu. Talang inom illustration, pengar och tid. Men jag är så himla otålig, jag har inte tålamod att bli duktig på illustration och jag har inte tålamod att spara ihop pengar, och medan jag inte har tålamod så går tiden! Ack, ack, ack.

För övrigt var det en myyysdag igår! Sol, värme, fika och fina människor. Älskar´t!

27 Maj

VÅRA ÄLSKADE MAMMOR

Mors dag idag! Vilken bra dag mors dag är. En speciell dag då vi får uppmärksamma våra fina mammor, mormorsar och farmorsar (aningen tveksam till mormor och farmor i plural). Det brukar även vara en dag av pusslande med många att hälsa på, men jag tror faktiskt att vi måste dela på oss idag, jag och Jakob, för denna dagens timmar räcker inte till annars!

Till mormor och våra små mammor har jag i år gjort halsband. Olika mönster i bakgrunden och sedan står det med svag text ”Älskad”. För det är ju precis det de är!

Sedan la jag såklart dem i askar som jag har vikt. En helt hemmagjord present, det är alltid kul att ge! Och tack så hemskt mycket Johanna för att jag fick snylta material!

Ha en bra dag och ta hand om din mamma!

27 Maj

BLOGGKÄRLEK

Härliga söndag! Här sitter jag med balkongdörren öppen, läser bloggar och känner mig såhär glad.

Därför tänkte jag att jag skulle ge lite bloggkärlek!

Inspirerande bloggar som jag läser är:

Clara Lidström – En kreativ och duktig person som lägger upp fantastiska bilder på mat, pyssel, hennes son Bertil och hemmet.

Therésia Erneborg – Hittar du inte något som verkar gott på hennes blogg, då kan du sluta äta på momangen. Bakverk, marmelader, kakor, ja, allt finns där!

Isabella Löwengrip – Jag älskar personer som vågar göra det de brinner för och att de sedan är duktiga på det är ju helt klart inspirerande!

Hanna Persson – Den här tjejen är helt galen men bara så kul. Läääs!

Jessica R Larsson – Min fina PT-vän vars kreativitet jag skulle kapa ett finger för. Fantastiska bilder!

De här bloggarna läser jag slaviskt. Andra bloggar jag läser slaviskt är Johannas, Hannas, Annas, Evelinas och några till.

Har ni några bloggare som ni bara älskar?

26 Maj

KALAS OCH LOREEN

Ikväll har vi  varit på kalas, mycket trevligt! Om man tycker om att vara på kalas så är det ju perfekt att ha en pojkvän med en kalasglad släkt, då får man ju dubbelt upp! Yes.

För övrigt så har det varit en fantastisk sommardag, jag har hunnit jobba, sett fotboll i värmen och nu är vi hos mor och far och ska förhoppningsvis se Loreen vinna hela Eurovision! Jag brukar inte vara så nitisk med att se Melodifestivalen, men jag tycker att det är trevligt att ha finalerna på så man hänger med lite i snacket sedan! Plus att jag bara måste se ifall Sverige skulle vinna något år.

26 Maj

HUR MAN VIKER EN ASK

Det här kan bli spännande! Jag ska faktiskt erkänna att jag till och med har gjort ett videoinlägg!! Hör och häpna. Men, ska jag vara ärlig så fick jag kalla fötter. Så nu ska jag försöka visa hur man gör med bilder i alla fall, så pedagogiskt som jag kan. Om det ser krångligt ut, så ta ett papper och försök, då fattar man lättare!

1. Ta ett fint, fyrkantigt papper! Välj vilken sida/färg du vill att asken ska bli.

2. Lägg den sidan du vill ha nedåt mot bordet.

3. Vik pappret på mitten, rak sida mot rak sida.

4. Vik upp pappret.

5. Vik pappret igen men med de andra räta sidorna så att du får ett rut-mönster.

6. Vik upp pappret.

7. Vik in hörnen mot mitten, som när man viker en loppa!

8. Såhär ska det se ut när alla fyra hörn är invikta!

9. Vik en av de raka sidorna in mot mitten.

 

10. Vik in den andra sidan.

11. Vik upp sidorna.

 

12. Gör likadant med de andra två sidorna.

13. Veckla ut två sidor som är mot varandra.

14. Nu kommer det kritiska momentet! Håll upp sidorna som fortfarande är vikta och tryck in hörnen på båda sidor.

15. Sedan viker du över flärpen!

16. Såhär ska det se ut efter att du har gjort det!

 

17. Gör likadant på andra sidan och voilà, du har en botten eller ett lock!

Ett tips är att i början göra två kvadratiska papper, ett som är kanske 2 cm mindre än det andra så har du både ask och lock!

Hoppas att det gick att förstå, skriv gärna om det är ofattbart så ska jag lova att tänka över videoinlägget.. Lycka till!!

24 Maj

ASKAR OCH SVUNNA TIDER

Ja ni, visst är det tur att man har en blogg så att man kan tänka lite högt och ge sig själv bra idéer ibland. För gissa vad jag gjorde idag när jag fick ett par timmar över? Jo, vek askar såklart! Och jag vek och vek och vek.. Det var riktigt trivsamt och om ett par dagar kommer en guide så ni själva kan vika er några askar ifall andan faller på. Lite klurigt dock att visa enbart med bilder och text, helst skulle man ha haft ett videoinlägg till det. Men jag ska göra mitt bästa!

För övrigt har jag haft en fenomenalt trevlig kväll. Jag och mina kära bröder med våra respektive har ätit ute och varit på bio. På en tooorschdag!? (refererar till Johan Glans i Kvarteret Skatan. Om ni vet.. ) Det är rätt märkligt, jag, mina bröder och våra partners. Sex vuxna människor! Tänka sig, när hände det? Jag minns så väl när jag och min kusin Lina satt och pratade om när våra bröder skulle vara vuxna män!? Ha, så konstigt! Minns speciellt ett tillfälle för många år sedan när Linas lillebror Petter ville låna datorn som vi absolut spelade Sims med just då (och troligtvis hade gjort i några timmar) och då kunde vi inte föreställa oss en icke surrande Petter som skulle ta studenten, få mörk röst, bli seriös och bli man?? Nu ska vi inte förhasta oss och kalla de små 17- och 18-åringarna för män än, men de är på god väg och bara det är ju skrämmande!

Ack, det var tider det.. Men sicken tur att det fortfarande är tider!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)