31 Jan

PETTERS KALAS

Kusin Petter fyllde år igår! Det innebar såklart kalasfika. Petters kalas brukar som vara startskottet till vårens alla kalas, varenda människa i släkten fyller år på våren. Inte mig emot! Jakobs sida har en hel del höstkalas, så jag lider faktiskt ingen nöd någon del på året när det kommer till kalas. Sicken tur!

Petter själv fastnade inte på en endaste bild. Viktor har jag också ett väldigt begränsat antal bilder på i allmänhet. Ja se ungdomar… Nu ska jag traska iväg till skolan!

30 Jan

SKIDFUNDERINGAR OCH VACKRA VYER

Jag skulle inte kalla mig själv sportmänniska. Jag ser gärna fotboll på somrarna, jag ser gärna Sverige spela i någon spännande final och jag tycker det är trevligt när det är något event i gympahallar – kiosken har jag alltid haft en extra fäbless för. Men jag läser aldrig sport i tidningen och skulle helst undvika att skriva om det också.

Det finns dock en sport där jag rent slår på TV för att se och det är längdskidor. Sprint, stafett, 5-milen, skidskytte. Jag vet inte om det bara är jag, men är det inte något alldeles särskilt trevligt med skidtävlingar? Kommentatorerna är mysigt exalterade, det är glad stämning, publik som hejar och viftar, och så ett härligt snölandskap på det. Plus att jag tycker om sporter när Sverige faktiskt har en chans att vinna. Några av mina mest spännande sportögonblick, de är från längdskidtävlingar. Det kan liksom bli stå-och-hoppa-bredvid-TVn-spännande!

När jag ibland promenerar och ser sådana här vyer, då önskar jag två saker. Att jag får bo kvar i Norrland för alltid och att jag hade tyckt om att själv åka längdskidor. En härlig vårdag, fåglar som kvittrar, tystnaden i skogen, frisk luft och fin utsikt.

Men sedan vandrar jag ett par steg till, kommer ihåg känslan av okontrollerade nedförsåkningar med de där smala, smala skidorna som liksom slant omkring under mig, kylan som biter i luftrören, snoret som rinner oupphörligt och skavsåren som gör sig påminda efter ett par kilometer. Och då kommer jag ihåg varför jag hellre tittar än deltar. Men det gör ingenting. Jag trivs så bra med det också!

29 Jan

HELGAVSLUT OCH EN FAVORITPRYL

Hemma igen efter ännu en intensiv helg. Minneskväll av förintelsen, gäster, Hanzensjobb, bio, ledarmiddag, ja allt möjligt. Jag tycker alltid det är måndag, fredag och söndagkväll. Märkligt det där. Kvällsfika hos mor och far fick avsluta helgen, det är verkligen ett trevligt sätt att ladda inför kommande vecka. Söndagshyrfilmen får vänta en vecka till!

För övrigt måste jag tipsa om min nya favorit-pyssel-pryl som jag fick av Jakob i julklapp. Min dymo! Han fick tips av Sanna och Jessica, vilket jag är väldigt tacksam för. Med den kan man göra alldeles särskilt fina små text-rader. Snabbt, lätt och går liksom att använda hur mycket man vill. Perfekt!

Nu är det snart dags för min absoluta favoritstund på dagen – att få lägga huvudet på kudden!

28 Jan

SEMLOR OCH EN BETYDELSEFULL BERÄTTELSE

Alltså jag är verkligen ingen fantast när det gäller semlor, jag äter kanske två per år där kring fettisdagen, men de två är riktigt goda! Jag gjorde ett lass igår, och som vanligt när det gäller jäst-degar så får jag liksom inte dem att bli sådär härligt fluffiga och fina som mormor får sina bullar. Det är nu märkligt. Men som sagt, övning ger färdighet – hoppas jag!

Sedan fyllde jag den med mandelmassa och grädde, satte mig tillbakalutad i soffan och åt vördnadsfullt min semla. Himmelskt! Ett år tills nästa gång då eller? Nää, jag har ju flera kvar!

För övrigt var jag och lyssnade på en kvinna igår som berättade om sitt liv och sin tid i förintelselägret Auschwitz. Det är något med berättelser från andra världskriget som är så otroligt gripande, obehagligt, sjukt och fascinerande på samma gång. Hur är det möjligt att någon överlevde det där? Hur bygger man upp ett nytt liv när alla från det tidigare livet är mördade? Det är fantastiskt värdefullt att hinna få lyssna till någon av de överlevande, det börjar tyvärr inte finnas så många kvar idag.

26 Jan

FINT SÄLLSKAP OCH EN BRA UPPFINNING

En så väldigt trevlig kväll det här blev, först spontan-besök av fina vänner och sedan kom Hannah förbi och kvällsfikade te och mackor. Alldeles utomordentligt trevligt faktiskt! Kvällsfika är kanske den bästa uppfinningen som existerar. Fint sällskap är såklart en minst lika bra uppfinning!

I morgon är det helg! Känner mig sugen på att göra semlor, vad tror ni om det? Tummen upp säger jag!

25 Jan

MINIBLOMSTER OCH DÅNANDE MUSIK

TACK och lov för att den här dagen är över! Den flöt faktiskt fram ganska smärtfritt såhär i efterhand, men jag njuter som en dåre av att lägga mig i soffan, i vår storstädade lägenhet, med fulla kylen av god mat. Fina och fräscha blommor har jag också köpt. Bland annat köpte jag en krukväxt som jag skulle ha på köksbordet. Jag vet inte om det var trötthet eller vad som hände, men mitt ögonmått svek mig rejält. När jag ploppar ner blomman i krukan som jag alltid har så inser jag att jag har köpt en liten, liten blomma i förhållande till krukan. Uppkäftigt är ordet. Och det här var en sådan här med rejäla blad så den lär väl leva längre än mig bara för det.

Övrig kuriosa är att hård musik just nu dånar ut från våra högtalare. Anledningen till det är att Jakob Dahlbäck gör armhävningar. Och då måste han ha ”pepp-musik”. Han är uppe i 100 stycken nu. Jag gjorde 2 som tröst. På knä, tihi. Jakob Dahlbäck – så ägd.

23 Jan

MÅSTEN OCH MILJÖOMBYTEN

Vet ni hur jag känner inför den här veckan? Pust och pä. Nä, jag är faktiskt inte alls sugen på den här veckan, massvis med små inbokade träffar, möten, att-göra-saker, och komma-ihåg-prylar. Och inget av det är sådär sprudlande roligt heller. Men jag antar att det måste komma någon sådan vecka också för att man ska uppskatta de roliga, nu har ju då i alla fall snart måndagen passerat och det är ju inte fy skam! Härliga tisdag, jag är redo!

För övrigt känner jag mig sugen på ett miljöombyte. Inte en flytt eller så, men bara en helg på annan ort hade suttit fint. En Stockholms-resa måste givetvis hinnas med i vår, jag brukar hälsa på Lina i regel en gång per termin och i höstas blev det inte av så nu är det verkligen dags. Sedan ska jag ju till Bryssel också om några veckor! Ack, det är härligt att ha något att se fram emot. Tills vidare nöjer jag mig med det, om än lilla, miljöombytet som en tripp till mor, far och lilla fröken ger!

22 Jan

DET HEDERLIGA ALBUMET

Idag handlar det mycket om att göra snyggt, prestera och ha något att visa upp. Det ska tas snygga bilder, de ska framkallas och sen ska man scrappa in bilderna i läckra och kreativa album. Jag förstår verkligen att alla inte har tid, lust eller ork för att sitta och scrappa alla bilder. Det tar tid, det tar energi och sen kostar det en hel del också.

Idag satt jag och placerade in bilder i ett fotoalbum som jag ska ge bort, och jag insåg att man absolut inte ska underskatta ett vanligt, hederligt fotoalbum. Sluta för allt i världen inte ut att framkalla era bilder för att ni får prestationsångest när det gäller att sätta in dem i fotoalbum, köp ett album, en penna och små fotofyrkanter så går det att tillverka album som är jättetrevliga att titta i! Jag gjorde ett helt album idag på bara ett par timmar, opretentiöst men ack så trevligt!

Den stunden då jag inte längre tycker det är roligt och givande att scrappa, då lägger jag av och gör vanliga album istället, det är trots allt för bildernas skull som vi tittar!

22 Jan

HEMMAHELG OCH POLKAGRISBISCOTTIS

I helgen har jag och Jakob en inte-gå-utanför-dörren-helg. Jakob är sjuk och direkt efter jobbet igår så åkte vi och bunkrade upp med godsaker, for hem och låste dörren om oss, och har inte stuckit ut näsan sedan dess. Ganska trivsamt med en sådan helg om ni frågar mig, de förekommer inte särskilt ofta! Var tredje år eller så.

Jag passade på att byta ut de sista, torra saffransskorporna i kakburkarna mot nya fräscha polkagrisbiscottis – ljuvligt goda! Som jag ofta påpekar anser jag att allt med polkagris är gott, men dessa är verkligt utsökta.

Receptet har jag snott från sötasaker och enklare – och godare – bakverk får man leta efter.

21 Jan

STOLTHET OCH RELEASE-FEST

Som jag var stolt igår! Stolt, nervös, exalterad, lättad, ja, det fanns många känslor när vi äntligen kunde släppa vårt första nummer av skolmagasinet Ka-pow. Och ännu bättre, den är både läsvärd och snygg! Två av två om ni frågar mig.
Vi delade ut närmare 200 exemplar bara igår eftermiddag, kul!

Sedan så firade hela redaktionen med tårta och cider. Vi har en fantastisk redaktion där vi verkligen behöver var och en, så om ni frågar mig så tycker jag gott att de kan vara värda tårta efter varje månadssläpp.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)