29 Nov

LJUS SOM LYSER UPP STUIDERNAS MÖRKER

Idag försöker jag hinna ikapp. Hinna ikapp med alla måste-göras! Listan för dagen är såklart skriven och jag försöker göra plugget mer trivsamt med must, kola och P1 Jul hos underbara Clara.

Men så när jag satt här vid barbordet så kände jag att jag inte kunde låta att pyssla bara lite grann. Jag tycker nämligen att det inte går att få nog av ljuslyktor på julen. Helst ska det stå en överallt. Men det är varken helt lätt eller billigt att hitta fina, originella ljuslyktor så jag bestämde mig för att pröva något jag hörde på Husmorsskolan i P1 för ett tag sedan.
Jag tog helt enkelt några härligt, röda äpplen och gröpte ur en cirkel så att ett värmeljus rymdes. Det tog cirka två minuter. Och blir ganska trevligt!

27 Nov

ETT SÅNT LIV!

Dagarna går i 140 km/h och idag var det kalas direkt efter jobbet! Mycket trevligt, och tänk att vi rymde nästan hela Jakobs släkt här hemma. Det går bara man vill!

Lillstumpan var som en söt julkaramell.

Och tårtan blev en snabb variant av förra veckans tårta – nu blev det dock snöflingor istället för blommor. Aningens mer passande till årstiden. En liten röst viskar inom mig att det inte ser ut som snöflingor utan som sjöstjärnor. Den lilla rösten struntar jag i.

Men dagens absolut största händelse är att jag idag har fått ett litet kusinbarn! Det är så fantastiskt roligt, och jag är så oändligt glad över att allt gick bra! Livet är ändå bra härligt!

26 Nov

LOVE IS IN THE AIR

En kväll för exakt fem år sedan hade vi varit ett gäng i Hortlax Efs. Det var något ungdomsevent, och efteråt bestämde jag, Jakob och Lina oss för att fara hem till henne och se Narnia tror jag det var. Vi slår oss ner i soffan på hennes rum, jag i mitten med Jakob och Lina på var sin sida. Lina somnade en bit in i filmen. Min och Jakobs hand låg så nära, så nära varandra. Och båda var så pinsamt medvetna om det.
Den kvällen, för fem år sedan, blev jag och Jakob ett par. Tänk så länge sedan det är – och ändå ”bara” fem år sedan!

Emma och Jakob våren -08?

Jag måste säga – vi har ändå gjort det rätt bra! Förhoppningsvis blir det många, många fler årsdagar i framtiden. Tack my love! Du gör mig lycklig!

23 Nov

RANDIGT OCH VÄLSMAKANDE

Nu är det frid i Emma-hjärtat. Lägenheten är i julpyntat toppskick och nu är det bara att i lugn och ro och när andan faller på pyssla på med det myspysiga. Idag hann jag pyssla ihop en adventsljusstake, men den var inte helt välplanerad och såklart så hade jag glömt att fixa grön mössa. Men man tager vad man haver, en påse polkagrisar fick bli tillfällig lösning.

Nä, vet ni vad, jag tror polkagrisarna får stanna ett tag!

22 Nov

JULENS INTÅG

Japp, nu är det officiellt. Detta är härmed en julblogg den närmaste månaden! Jag kommer blogga om julpynt, glögg, julmusik, julkort och bara allmänt vara julfanatisk. Fantastiskt roligt! Trots att de närmaste veckorna är överfulla i kalendern (min lediga söndag som jag skrev om tidigare var såklart en jobbsöndag) så ska jag verkligen försöka hinna njuta av julmånadens början. Bara passa på att vara lycklig!

Imorgon är det den stora julpynt- och julstädardagen. Pyntet är uppburet från förrådet och ligger bara och väntar på att jag ska plocka upp det imorgonbitti. Julskivorna ligger redo och eventuellt hinner jag baka några små pepparkakor också. Med mina fina hjärtformar.

Hoppas ni vill fortsätta följa mig genom årets mysigaste månad!

21 Nov

JULVERKSTAD

Så mysigt det var igår! Sitta där i små grupper som i en liten julverkstad, någon gjorde kola, någon annan gjorde etiketter och vi, vi vek papperspåsar! Tända ljus, julmusik i bakgrunden, glögg och pepparkakor bredvid sig och som pricken över i:et så börjar det snöa mitt i allt pysslande.

I veckan är det fullt upp med skola, skoluppgifter och flera jobbdagar och på söndag när det är första advent så kommer jag njuta som bara den över att veckan är slut! Söndag. Jag får visualisera söndag i mitt inre… Söndag.

20 Nov

JULPYNT I MIN SMAK

Nu närmar sig julpyntandet med stormsteg, så ni kan ju tänka er vad glad jag blev när Jakob fick den här fina ljusstaken av sin familj! Den kommer från rotor, finns bland annat att köpa på deras hemsida. Ett julpynt som verkligen är i min smak, nu ska jag bara hitta en riktig hedersplats åt den!

20 Nov

BLOMMIGA VYER

Söndag, älskade söndag. Idag slits jag mellan att som vanligt ha söndag som en lugn dag där jag bara tar dagen som den kommer och att börja göra veckans skoluppgifter. Hittills har jag valt det första alternativet och tro det eller ej, det funkar väldigt bra faktiskt! Efter en rolig helg är det alltid trevligt att bara få slappna av. Äta frukost länge. Och titta på de fina tulpanerna!

I eftermiddag är det pyssel inför julcafé som gäller! Det enda som är roligare än att pyssla – det är att pyssla tillsammans med andra!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)