31 Aug

TILL GUD

Gode Gud,

Du vet att jag ofta dödar blommor. Det vet du. Jag dränker dem eller torkar ut dem. Du vet också att jag så hemskt gärna vill få dem att leva, lära mig och bli duktig på att veta hur olika blommor ska tas hand om. Allt det här vet du. Så med den vetskapen så ber jag dig nu. Hjälp mig att få min fina, nyinköpta blomma från Kvantum att leva. Ett litet tag i alla fall?

Tack på förhand för hjälpen med den här blomman.

Och förlåt för att jag dödat så många redan..

Amen.

31 Aug

BRILJANT UPPFINNING

Jag och Jakob har fört in en briljant sak i vårt hushåll den här veckan. Jag har funderat ett tag på att använda mig av det men det är aldrig liksom blivit. Men nu så! Det kallas såklart veckomeny! Vilken grej, ni bara måste pröva! Jag är en sådan som inte har något alls emot att laga mat. Men jag tycker inte om att komma på vad vi ska äta efter en lång dag eller fara och handla till middagen efter en lång dag. Och då är ju veckomeny fantastiskt! På söndag sitter vi ner och kommer på maträtter till alla dagar, gör en handlingslista och handlar för hela veckan. Voilà! Då är det bara att komma hem, se på listan – jaha, köttfärssås idag, man har alla ingredienser och klart! Fantastiskt. Ett år har vi klarat oss utan detta. Hur är det möjligt?

Innan jobbet så har vi lekt idag, jag och tösen. Lekt, vandrat, dansat till Barnens favoriter. Jag blev alldeles matt av allt men det blev inte hon. ”Mera!” skrek hon, om än något oidentifierbart. Låt mig illustrera. Vi lekte.

Vi skrattade.

Och vi drack vatten. Kan det bli bättre?

30 Aug

FRISYRGLAMOUR

Jag älskar att vara hos frisören. Eller alltså, jag kan ibland ha ångest över hur det kommer att bli och om jag kommer att trivas i min nya frisyr, men själva besöket med allt vad det innebär – det älskar jag. Få sitta och välja på färgpaletten, bli borstad med mjuka borstar, få massage i schamponeringen, få te och skvallertidningar och sen lukta gudomligt i håret när man går därifrån. Vilken lyx!

Idag var jag nästan där en hel förmiddag och gjorde höstrenoveringen. Klippte och färgade – till och med lugg! Jag och luggar har ett speciellt förhållande. Jag tycker om lugg och inbillar mig att jag är fin i det, tills jag klipper lugg. Då ångrar jag mig alltid nå så förfärligt. Men idag är jag ändå rätt nöjd! Kanske bara tills nästa dusch, men det problemet får jag ta då!

Efter lunch var det skola och nu är det skola igen – på kvällen! Tummen ner, för nu missar vi kanske Freddes födelsedagsfika som han har ikväll.. Jag som älskar kalas så innerligt. Det är inte lätt att vara jag alla gånger.

29 Aug

GAMMAL OCH UNG

Igår hälsade vi på farmor och farfar. Jag har verkligen haft tur i livet med alla min fyra far- och morföräldrar nära mig och de har gett mig så enormt mycket! Jag mår så bra när jag är hos dem alla och jag hoppas jag får ha kvar dem i min närhet i många, många år till.

Lilltjejen följde såklart med igår. Det kanske bara är jag, men jag blir så glad när äldre och småbarn möts. De är så fina exemplar på livets alla skeden och verkar vara så fascinerade av varandra!

28 Aug

TACK-FÖR-DEN-HÄR-SOMMAREN-KVÄLL

Jag tycker om när det är morgon. Speciellt söndagsmornar, det är mysiga mornar. Då är jag ofta vaken själv innan Jakob går upp. Tar på mig morgonrocken, sätter på radion, gör en te-kopp. På söndagsmornar lever jag den morgonen jag skulle vilja ha alla mornar. Det är då jag kan ta ett bad eller kanske sitta och läsa på balkongen. Sen, när jag förhoppningsvis har familj och barnen har blivit lite större så att de faktiskt sover på mornarna, då tror jag att det kommer vara min absoluta favoritstund. Sitta ensam vid köksbordet medan familjen sover i huset. Lockande tanke!

Igår var det kräftskiva! Trots att magen tyvärr rymde betydligt mindre mat än vanligt på grund av veckans magsjuka så fylldes den med ytterst god mat. Egentligen är jag inte så förtjust i själva kräftorna, men allt det andra, västerbottenspaj, laxpaj, skagenröra, sallad, ja – allt det andra är väldigt trivsamt! Efter måltiden åkte vi iväg till bastuflotten i Blåsmark och bastade, badade, wakeboardade och körde vattenskoter. Jag såg det som en tack-för-den-här-sommaren-kväll! En mycket lyckad sådan!

26 Aug

SKOLSAKER – CHECK!

Skola. Ni har kanske förstått att jag tycker om att gå skola. Och nästan lika mycket som jag tycker om att gå skola, tycker jag om att köpa skolsaker inför skolstarten. Jag går länge i affären, väljer med omsorg ut vad jag vill ha och hur det ska se ut. Förr i tiden var det mest pennor och block. Idag investerade jag också i mer tekniska tillbehör som ett nytt mobilskydd, usb-minne och jag hade även uppskrivet ett datorfodral. Ett sådant enligt mina önskemål gick dock inte att hitta idag. Men jag är rätt nöjd ändå. Förra året var temat limegrönt med lite sextiotal. I år var jag sugen på vuxet och svart.

Skolsaker + Emma = Sant

25 Aug

ORGANISERAT KAOS

Idag är jag och Jakob hemma i magsjuka. Då passar det perfekt att rensa och organisera bilder på datorn! Sitta och ordna, slänga, göra mappar, det mår jag verkligen gott av. Jag älskar ordning och reda. Som i den där filmen, The Wedding Planner, som handlar om hon som i början ska framstå som en otroligt perfektionist? Lite så är jag innerst inne. I verkliga livet håller det inte. Men innerst inne..

Jag har några ställen där det får vara lite kaos. Det är bland annat i ett hörn, på bänken i köket. Men jag kallar det ”organiserat kaos”. Det ser lite lagom stökigt ut, men det är liksom meningen. Ett bra sätt att ursäkta egentillverkad röra – kalla det bara ”organiserat kaos”! Jag och Jakob har många sådana ställen. ”Praktiska lådan” där vi skyfflar i allt som vi känner hör dit, ”Sladd-korgen” där jag slänger allt tekniskt som jag inte vet var det ska vara, och ”den oranga” där liksom allt annat hamnar. Superbra!

25 Aug

FRUKTFAT SÄLLAN SKÅDAT

Vilken mysig dag det blev igår! Jag myste på med kusin Angelica och hennes man hemma hos mamma och pappa under dagen, hälsade på mormor och morfar med lilltjejen och åt god mat.

På kvällen drog vi ihop tjejkväll med pyssel och världens bästa fruktfat! Jag menar, titta bara?

24 Aug

FOTON SOM KONST

Något jag tycker är mysigt i en lägenhet är fotografier. Jag skulle kunna ha fotografier överallt! Det ger både något att prata om med gästerna och gör samtidigt ett hem mer ”levande”. Rakt fram när man kommer in genom dörren i våran lägenhet så har jag satt upp tre tavellister. Där har jag samlat kort på nära och kära i olika ramar. Ganska trevligt, om inte annat för oss som bor här!

Högst upp ståtar en abstrakt sak som Jakob målade till mig när jag fyllde 20. Går det låta bli att älska den?

23 Aug

LEDIGHET SMAKAR BRA

Nu kommer äntligen bröllopsbilderna, bara vackra och fina motiv! Som ni förstår är detta bara ett urval och som tur var så hade bröllopsparet en speciell fotograf under bröllopet så detta är bara mina egna amatörbilder! Viktigt att poängtera..

Igårkväll hade jag och Jakob en fruktansvärt slö men riktigt mysig kväll hemma. Lite halvkrassliga, och framför allt väldigt trötta så låg vi i soffan hela kvällen.

Idag ska jag och äta lunch med mamma och lilltjejen på stan, ledighet smakar bra! Och sen är det alltid mysigt att få vara med mamma!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)