30 Jun

EFTER-JOBBET-TIPS

Sådana varma dagar som den här är det rätt plågsamt att jobba. Man svettas som en gnu. I alla fall jag. Men då har jag ett megabra tips. Boka upp ett bad efter jobbet med en kär vän, så har du det att längta till hela dagen!

Det gjorde jag idag. Vilken vän valde jag då? Lina såklart! Vi åkte till Hemlunda för ett svalkande dopp, låg och torkade oss i solen, och åkte sedan hem till hennes föräldrar för lite kvällsfika. Jag säger då bara det – en sån torsdag!

29 Jun

FUNDERINGAR I BÅTEN

Jag, Jakob och hans syster Maja var ute och körde båt för någon kväll sedan. Länge, länge körde vi innan vi var framme vid deras stuga. Det är mysigt att åka båt på kvällen, i solnedgången. Vattnet är ofta alldeles klart och det finns ett lugn över havet. Jag satt bara och tänkte, insvept i en filt. Tittade runt omkring mig, hörde de andra prata i bakgrunden. Det är sommarstunder man kommer ihåg!

Att sen mötas av te och mackor när man når målet är inte dumt det heller!

28 Jun

FIKANDETS CHARM

Jag älskar att fika. Det har jag alltid gjort. Både själva fikat, men även grejen att fika. Umgås kring ett fat med kanelbullar. Hemmagjort fika charmar alla!
Fikandet hör bra ihop med att jag tycker om att baka. Men saken är den att jag vill ha en stor familj som äter upp alltihop. En familj att baka till. Jag vill att mina barn ska få komma hem till nybakad äppelpaj. Jakob är mest duktig på att äta chips, och det har jag inte lärt mig att baka ännu.. Nu blir det liksom inte samma glans över det hela. Men när jag får en anledning att baka, då jublar mitt bakningshjärta!

Jag älskar också att vara på café. Stå där och välja bland bakelser och sötsaker, sitta och dricka te ur en stor mugg och prata med vänner i skenet från ett stearinljus. Speciellt på vintern, när det är kallt och rått utanför och man får krypa in på ett mysigt café mitt i julhandlingen.

28 Jun

SOMMAR I P1

Godmorgon vänner!

Till alla ni som är lediga, ni missar väl inte att Sommar i P1 har börjat?? Det är ett helt gäng med härliga människor som ska prata i sommar! Och hinner man inte lyssna på det kl 13 när det sänds, så kan man ladda ner programmet som podcast också! Fiffigt va?

Jag personligen ser fram emot att lyssna på en hel hög av sommarpratare, som Clara Lidström som var igår, Henke Larsson, Timbuktu, Babben Larsson, Helena Bergström och många fler.

(Bilden är lånad från sverigesradio.se)

27 Jun

ODLING I TRÄFYND

Trots det där blomstermisstaget på balkongen så har vi faktiskt växer som lever också i den här lägenheten. Vi odlar tillexempel kryddor och sallad. Jag längtar verkligen efter hus när jag tänker på odlingen så att det går att odla utan hejd!

Men det är trevligt med det lilla som funkar i lägenhet också. Sallad, både röd och grön basilika, oregano och så. Vi köpte ett par träbaljor på blocket  för en billig peng, och de funkar både bra att odla i och är fina att titta på. Det är synd bara att det går att odla så lite åt gången, swoop så har man ätit upp allt det gottiga!

 

27 Jun

DAGEN ÄR HÄR

Nu är det dags, mina jobbarveckor på PT börjar officiellt idag! Känns superroligt! Håll ögon och öron öppna, läs gärna mina rader och det viktigaste – kom med tips om det är något ni tycker ska skrivas om! Ni når mig på emma.larsson@pitea-tidningen.se!

26 Jun

SÖNDAGENS GLANS

Söndag idag. Jag har aldrig riktigt förstått söndagsångesten, jag tycker söndagar har en väldigt viktig funktion att fylla bland veckans alla dagar. Som slappardag. En ledig heldag där man utan bekymmer kan ta sovmorgon, man kan äta frukost i lugn och ro, man kan göra precis det man känner för. Oftast har man ingen tid att passa heller och om man har det så brukar det mest vara trevliga saker som kalas eller middagar!

Som igår tillexempel, då var det konfirmation för hela slanten, eller snarare för hela släkten. Jakobs kusin Gustav och hans kusin Oskar konfirmerade sig och hade stor fest på Fagervik efteråt. Supergod mat och supergoda tårtar. Alla tummar upp alltså!

26 Jun

PRESENTTIPS FÖR ALLA

De jag tycker är svårast att ge presenter till, det är de som har allt. Eller utan problem kan köpa det de vill ha. Som mina mor- och farföräldrar till exempel. Nu för tiden har jag alltså börjat skapa egna presenter till dem, eftersom jag tror att de uppskattar det minst lika mycket som något köpt. Sen är det ju en bonus att presenterna ofta är väldans roliga att göra!

I julas skapade jag var sitt fat åt dem. Eller själva fatet köpte jag någonstans, men det som stod på det skapade jag själv. Jag tog en eftermiddag när jag gjorde egna ljus, eget badsalt och några dofttvålar. Packade in det i söta förpackningar, la dit en låtsasros och slog in allt i cellofanplast. Ett fint snöre, ett hemmagjort julkort och så hade jag deras present klar. Trivsamt att göra, trivsamt att ge. Och en present som jag tycker funkar till några som inte vill ha något speciellt.
Om jag ska vara helt ärlig så tror jag inte att de har vågat använda något av det. Men det är tanken som räknas, eller hur?

25 Jun

MIDSOMMAR I BILDER

Vilken bra dag det blev igår! Vi hade fullt upp under hela dagen och den bara susade iväg! Vi började hos mina kusiner där mamma och pappa var, och ett helt gäng med andra familjer. Vi åt gott, spelade brännboll och umgicks. Mysigt!

Kring 18-snåret susade vi vidare till Emma i Blåsmark. Grillat, kubb och dans runt midsommarstång till dragspelets vackra toner!

24 Jun

HÖGTIDER SOM FÖRGYLLER

Hurra, idag är det midsommarafton! Det är trevligt med midsommarafton och vi har fullt upp med midsommarfirande hela dagen så det lär bli väldans förnöjsamt!

Jag älskar alla små högtider, jag menar, rätt många dagar under året är ju faktiskt vardagar och då tycker jag det är suveränt med de där extra speciella dagarna, då vi får anledning att klä upp oss, äta gott och umgås med våra nära och kära. Julen är min absoluta favorit, men det känns kanske fel att tänka på den nu?

Hoppas du får en ytterst trevlig midsommarafton!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)