17 aug

1 månad

Och så är vårt nyförvärv en månad! Det känns faktiskt väldigt bra, de här första veckorna efter förlossning är helt enkelt inte mina favoritveckor. Nu börjar kroppen vara läkt (dock inte mina stackars bröstvårtor, vet inte när det någonsin ska läka), och jag har även börjat kunna liggamma på nätterna (det gjorde för ont i början) vilket gör att både jag och lillan sover mycket bättre (eller snarare inte vaknar till lika mycket).

Sedan lever vi ju fortfarande lyxigt i och med att Jakob är ledig, jag är helt ärligt lite orolig för hur det ska gå att vara ledig själv haha. Känns som en enda lång sträcka av otillräcklighet från min sida, för att vi vissa dagar bara är hemma, för att jag när vi åker iväg kommer vara ett enda stresspaket innan vi tagit oss ut, för att det kommer bli kaosstökigt här hemma osv. Haha ja ni, det är bara att be en bön och hoppas på det bästa. Andra mammor har klarat det före mig och de större barnen verkar ju inte ha tagit skada av hemma-tristess.

Hur mår Signe då? Jo, hon mår bra! Sista veckan tycker jag det märks att hon blivit större, nu är hon rakare i kroppen (inte lika mycket grodlår), och hon tittar på oss och ler mycket när hon får ögonkontakt och man pratar med henne. Väldigt mysigt! Oftast är hon nöjd på dagarna nu när hon är vaken, men hon är helst i famnen och nu senaste två dagarna har hon haft sina första det-är-något-som-tjorvar-i-kroppen-maraton, sådär att man matar och vaggar och hon somnar små stunder men blir sedan ledsen igen. Och sådana dagar är det lite stressigt med två!

Jag har fått låna en bärsjal av Hanna, så igår provade jag att sjala upp henne för första gången och det kan nog bli en hit! Hon somnade fort, men sedan blev hon så varm? Och då hade jag ändå bara en tunn t-shirt och hon en tunn t-shirtbody på sig? Tycker det är svårt att veta. För hon vaknade plötsligt och var väldigt missnöjd och när jag då tog ut henne så kändes hon väldigt varm, men man vet ju ändå inte vad missnöjet beror på.

Idag leker vi i sandlådan som vi (Jakob och Edith) byggde igår som ett steg i något-att-göra-på-hemmaplan, och sedan blir det after work på Storstrand. Sedan ska vi njuta av några sista lediga dagar innan vardagen börjar om på måndag. Nya tider!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)