12 Jun

VISDOMSTÄNDER OCH ULLIGA DJUR

Det blir verkligen mitt-perfekta-liv-inlägg just nu, men vilken fantastisk dag vi har haft. Idag också! Det enda molnet på himlen var att jag drog ut en visdomstand idag.

Tandläkaren bedövade, insida, utsida, hon stack in nålen varhelst hon kom åt. I stort sett. Sedan började hon dra. Och vrida. Och vicka. Tanden satt som sten. Jag såg hur det började pärlas i hennes panna och paniken växte i ögonen. Detta skulle inte sluta bra, jag bara visste det. Plötsligt slutade hon uppgivet att dra och tången hängde löst i hennes hand. Då tittade jag länge på henne, gav henne en nådig nick och så tog jag försiktigt tången ur hennes hand. Satte mig upp, tog ett stadigt tag i tanden med tången och drog. Och som jag drog! Med ett knastrande släppte plötsligt tanden sitt grepp och den blodiga trofén var min och endast min. Jag la tanden i fickan, spottade ut blodet och vandrade ut ur lokalen.

Nej. Jag ljög. Tanden satt som sten och nej, det gjorde inte ont. Inte i tanden. Men i kinden! När blodet började sippra allt eftersom mungipan fick sprickor och stålpinnen fortfarande slet och spände i den för att komma åt – då grät jag. Japp, i tandläkarstolen så föll det ett par tårar och när tandläkaren frågade om det gjorde ont i kinden – ja, då hulkade jag. Sedan skrattade jag hysteriskt mitt i gråten för att jag grät och tandläkaren torkade min kind med sin plastklädda hand och talade så fint till mig. Sa att jag var tvungen andas och sådana väsentliga saker. Vilken stund. Tanden lossnade tillslut, efter att operations-Siv hjälpte till. Och tur var väl det!

Tillbaka till det roliga. Idag har vi bland annat tittat på ett litet, litet föl! Jag vill också ha ett mysföl att pyssla om i framtiden. Sedan att jag aldrig har ridit eller tagit hand om en häst i hela mitt liv – det är en annan sak.

Vi har också kikat in små, små lamm (som vägrade bli skarpa på bild)..

…och stora får!

Cecilia har suttit på en leksakstraktor. Lite spak blev hon allt, trots att ”tjaktoo” hörs jämt och ständigt.

Middagen blev hos mor och far, första gången utomhus! Kanske för att det här är första eftermiddagen som faktiskt liknat en sommardag?

Jordgubbar till efterrätt, såklart! Det blev ungefär såhär: ”En till skålen, en till Cecilia”.

Vi har också spelat kubb, med en liten fanclub bestående av lillan och grannbarn!

Lämna en kommentar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)