15 Feb

Vinterns bästa köp

Kära ni! Hur har ni det? Varje år blir jag lika chockad över hur sprallig man kan bli av ljuset som kommer tillbaka. Tänker alltid att jag inte är så brydd om det långa vintermörkret, men vårvintern alltså. Nåja, vi kan väl inte riktigt börja prata om vår än men snö, sol som börjar värma ansiktet och minusgrader som ändå går att vara utomhus i – det hör i mitt huvud till vår femte årstid som vi har här uppe.

I år känns det extra tillgängligt eftersom vi äntligen köpt en skoter. Jag har bromsat tidigare år för att jag har tyckt att tjejerna varit för små, men i år funkar toppen! Det gör det så väldigt enkelt och nära till utflykt. Vi träffar vänner igen! Bestämmer ett berg, alla tar med egen matsäck, möts upp med skotrarna för att puttra gemensamt i skoterled. Jag och tjejerna myser i pulkan (som vi lånat av Jakobs kusiner, tackarrrr!) med renskinn och filtar. Om tjejerna somnar tur och retur? Absolut. Men hur ska jag kunna hålla dem vakna, när det är så oerhört mysigt att varmt vaggas till sömns, där vi sitter nära, nära?

I två helger nu har vi nog varit ute typ sex timmar varje dag. Ibland blir det kallt, då ställer vi oss nära elden, dricker varm choklad, tar av skorna och värmer små röda fötter under armhålorna. Men oftast går det bra. Sedan kommer man hem, badar vaaarmt och myser i soffan med pyjamas resten av kvällen.

I lördags tog vi skotern ut till stugan vid Jävreträsket för att möta upp storfamiljen, och där har kusiner och släktingar också börjat tina fram hehe. Det skottades frenetiskt vid olika stugor och det kändes härligt att den här delen av stugsäsongen nu startar.

Det känns som att det är härliga veckor som ligger framför oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)