27 Mar

Vår ettåring

Jag kom på att jag i all kalas-iver har glömt att skriva min vanliga Edith-uppdatering. Och ja, det här blir väl egentligen den sista månadsuppdatering, det känns som att det framöver får komma lite mer när det känns som läge. Nu är hon ju värsta stortjejen.

I alla fall, denna ljvuliga ettåring! Jag vet inte om alla har samma upplevelse, men just ettåringar känns liksom så otroligt oförargliga. De är roliga, medvetna och pysslar på – men gör ju inget för att provocera en. Och är fortfarande rätt lätta att bara hantera, lyfta ifrån eller säga till.

Hon är så otroligt gullig att titta på när hon vandrar omkring. Fort går det! Men fortfarande med det här lite nylärda över sig. Hon kan också ”lägga in en extra växel” om man exempelvis busar med henne, haha. Hon fick hennes första par skor i veckan, så i helgen har vi övat att gå ute. Hon hatade skorna i början, men med övning inomhus och mycket hurra-rop så går hon nu hyfsat obehindrat ute.

Och vad hon kan! Förutom att visa ”ett år” med fingret när man frågar hur gammal hon är, så är hon ju duktig på att peka på vad man frågar efter (även om man tänker att hon inte vet vad det är), gå och hämta något som man ber om, exempelvis ”gå och hämta en bok så ska vi läsa”, hon kan säga några bebisord som mama, dadda, däää, titta, tutte, Tilde (nåja, vi tolkar det så) osv. Nu i helgen har det också kommit något som i tonfallet liknar ”taaaa”(ck). Hon har en bred arsenal av djurläten, kan både hund, kossa, katt, tiger, osv. Samt bil och indian. Ger gärna både gos och pussar också. Väldigt öppna pussar….

Det är så roligt att utforska hur mycket som går att lära henne. Hon är också väldigt harmonisk i mat- och sovtider just nu, vilket är skönt. Bara att njuta. Och jag känner verkligen att jag har ett stort Edith-behov, sådär att jag är inne i någon period där jag tycker det är extra jobbigt att vara ifrån henne. Ibland kommer perioder när man bara tycker det är skönt att få rå om sig själv en stund, men just nu är jag helst bara med henne. Kanske just för att hon är så lättsam nu, hehe. *latmasken skruvar på sig*

Gullebarn. Ofta när hon vandrar iväg med lillkroppen så måste man bara springa ikapp henne och gosa och pussa allt vad man kan.

Edith 170314_3

Edith 170314_2

Edith 170314_4

Edith 170314_1

Edith 170314

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)