12 Okt

Vad, vad, vad

Dags för en vad-lista tycker jag, som jag såg att Underbara Clara lagt ut!

Vad stressar dig just nu? Borttappade grejer.

Vad ska du göra ikväll? Vi ska ha hemgrupp hos vänner, äta palt och diskutera bibeln! Bra kombo. Det brukar bli både en och två meningsskiljaktigheter, mycket spännande för en hela-livet-kristen att faktiskt behöva fundera ett varv till.

Vad är svårt? Att sova på nätterna eftersom Signe är förkyld och bökar på. Behövs bara någon natt så blir man så väldigt trött, gick och la mig typ nio igår. Något mer som är svårt är att hålla reda på alla höstutekläder med små vantar som tas av och tjocksockar och allt vad det är.

Vad är lätt? Att tända jättemånga ljus varje kväll.

Vad blir det för middag idag? Palt!

Vad vill du göra mer? Träna. Tro det eller ej. Börjar längta efter att kunna dra iväg en timme och antingen springa ute (värsta egentiden som förälder, haha) eller vara på pass, men jag har bestämt att det får bli först efter jul, det är svårt så länge Signe ammar och inte har regelbundna kvällar. Det är lätt att längta när man inte behöver göra det precis just nu, hehe….

Vad går du igång på? Julen! Gillar att börja fundera på julklappar och pynt, och sitta och scrolla inspiration på nätet. Skulle bara ha haft ännu lite mer pengar som man hade kunnat fladdra iväg med på diverse julrelaterade tingest.

Vad gråter du av? Inte så mycket nu faktiskt, efter en period (gravid och första veckorna efter förlossning) med väldigt mycket vardagssnyftande. Senast jag grät var för någon vecka sen när ett barn (det med tänder….) bet mig (!) och jag av ren chock, lite smärta och undertryckt ilska över tidigare situation började gråta. Gissa en liten dam som blev chockad tillbaka och rätt förtvivlad.

Vad gjorde dig arg senast? När maken för sjuttioelfte gången hade tagit min mössa till jobbet så att jag fick promenera till förskolan i höstrusket utan något som skyddade de små öronen. Jag har det inte lätt i livet, det förstår ni ju själva när ni läser vad jag behöver handskas med på daglig basis.

Vad åt du senast?  En rejäl frukost bestående av havregrynsgröt, ägg, smörgås och juice! Bästa målet på dagen.

Vad är fånigt? Att en Disneyfilm på Itunes kostar 169 kronor. Rena rama rånet.

Vad är gott? All kall dryck! Är så fruktansvärt törstig nu för tiden, vet att man kan bli det av amningen men har inte riktigt känt av det så tydligt innan. Vill drick allt; vatten, juice, mjölk, läsk! Klunka i mig i långa klunkar.

Vad är du inte? Energi till något annat än den lilla föräldraledighetsbubblan som jag befinner mig i. Ibland när jag känner mig usel över att jag inte hänger med och engagerar mig i alla mail som kommer från olika styrelsemöten eller planeringsgrupper så får jag verkligen öva på att tänka: jag har en snart tremånadersbebis – jag måste få vara lite frånkopplad ett tag! Det går inte att göra allt, vara överallt och göra alla till lags just nu. Intalar jag mig.

Vad ska du göra nu? Fortsätta mysa med mina barn som är snörvliga och se Pippi Långstrump. Hoppas regnvädret fortsätter hela dagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)