26 Jul

Uppdatering

Hej ni! Hoppas ni förstår att det blir lite glest mellan inläggen nu för tiden, det är liksom alltid något annat att prioritera – om så bara en efterlängtad sovstund.

Hur går det för oss då? Först måste vi ta det självklara – så otroligt kär jag är i den har lilla människan. Det kom så direkt den här gången! Med Edith var det mer någon slags förundran och nyfikenhet över att det plötsligt var en liten människa här, medan nu vet man ju hur mycket plats den här lilla personen kommer ta i ens hjärta. Kan sitta och titta på henne hur länge som helst. Sedan har man ju inte riktigt lika mycket tid för det den här gången, men när Edith har somnat på kvällarna brukar vi har ett par timmar där jag bara ligger nära nära henne. Stryker över hennes mjuka huvud och pussar på henne. Luktar på bebislukten.

Okej, det var den härliga delen. I övrigt? Nej, alltså i övrigt är jag rätt under isen för tillfället. Har verkligen inte uppskattat värmen de här dagarna, blir helt loj i huvudet, och rätt låg. Känner mig instängd i att inte få bada och att gå runt och vara konstant sjöblöt i svett. Och nu verkar jag lyckats dra på mig något infektion också, för senaste dagarna har jag fått riktig feberfrossa, har otroligt ont i brösten kring amningen och bultande huvudvärk. Det med att någon slags sen baby blues slog till, gör att jag är ungefär en sekund från att gråta hela tiden. Av mycket oklara anledningar. Är bara så fruktansvärt less på att ha ont i kroppen! Känns som det vara många veckor sedan som jag var smärtfri. Vill bara ha en pigg kropp och hjärna tillbaka.

Nu sitter jag i alla fall på vårdcentralen så förhoppningsvis kan jag få något som gör det här bättre. Imorse efter ännu en gråtattack över min egen oduglighet och skörhet så bad jag att Jakob och Edith skulle planera något eget idag, så jag och lillan kan åka hem sen och inte behöva bekymra mig om att jag förpestar deras tillvaro också. Det ständiga dåliga samvete över att inte vara sitt vanliga glada jag. Att tillslut bara svara ”jag orkar inte” på varenda idé är det värsta jag vet.

Nej, jag hoppas få återkomma med muntrare stämning om ett par dagar. Men såhär kan verkligheten också se ut, kan vara nyttigt att få höra att den rosaskimrande bebisbubblan inte alltid är så glittrande. Jag fortsätter upprepa mantrat ”det blir bättre, det blir bättre”. Snart har lillan växt till sig lite så att man slipper noja sig över varje andetag, jag mår bra i kroppen igen, det är svalare ute och det finns rutiner. Det ser vi fram emot!

Under tiden hoppas jag att ni andra kan få njuta av sommaren!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)