14 Nov

Uppdatering

Aaaah. Så mycket som händer!! Jag hinner aldrig sätta mig ner och skriva. Eller okej, den lilla tiden som finns över just nu så stupar jag i säng. SÅ. TRÖTT. Men okej, två saker som just nu tar allt fokus är alltså:

– Vi är igång med huset! Känns superbra!
– Edith ställer sig mot allt, faller och får tänder. Inte samtidigt då, men ni fattar.

Men som sagt, allt med huset har blivit lite tidigare än planerat och i onsdags drog vi igång på riktigt! Och har sedan dess varit där lite varje dag, och hela lördagen, vilket gör att vi har hunnit med mycket mer än jag trodde vi skulle ha hunnit vid det här laget. Toppen! Och det känns liksom bra att fortsätta ta punkt för punkt, det finns ju väldans mycket att göra om man säger så. Medan Jakob och våra fäder (och hantverkarna) pysslar med de större och tråkigare sakerna såsom väggar, golv osv, så pysslar jag med annat. I lördags var exempelvis Edith hos sin farmor och jag och mor målade kaminen vit. Bort med de gråa fogarna.

I veckan är målet att:

  • beställa garderobsystem till sovrum
  • snickarna gör klart med vägg och nytt innertak
  • elektrikern sätter spotlights och gör övrig el
  • innerdörrarna kapas och lämnas in för lackning (det hanns inte med förra veckan eftersom vi började med annat)
  • hallgolvet tas bort och förbereds för golvvärme och klinker
  • kaminen målas ett varv till
  • trappstegen rensas från lim (tyget är borta, det slet pappa med hela gårdagen) för att kunna slipas
  • väggarna tapetseras (speciell ”under målning-tapet”) eller spacklas för att förbereda inför målning

Okej, nästa söndag får jag väl sammanställa vilka vi hann med och vad som står inför nästa vecka, haha. Såå. Nu är det bara hoppas att ni inte i sex veckor kommer få se samma lista här. Och hur sak efter sak saaakta stryks….

Jag känner för övrigt också redan hur underbart tacksam jag är över våra föräldrar! Som de hjälper till med fix, tar med saker och verktyg, ställer upp med timmar, sköter Edith. Vad skulle vi göra utan dem!?

Här får ni lite behind the scenes-bilder, jag tänker att det blir så under processen och sedan lovar jag att det kommer mer välfotade före- och efterbilder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)