20 Apr

Uffe 50 bast

I lördags var vi bjudna på kalas eftersom morbror Ulf fyllde 50 år! Hurra, hurra!

Vi var ett sextiotal gäster som var bjudna till Kårhuset och där var det uppdukat med buffémat – som de hade gjort själva! Mycket imponerande. Tårta, liveband och lekar var programpunkter och det lät faktiskt bara schwoop så var kalaset slut.

Förresten, här kommer ett lektips som vi även lekte i lördags! Värdarna på vårt bröllop gjorde den leken med oss, och det är en väldigt bra ”tydlig huvudperson/huvudpersoner-alla blir delaktiga-utan att någon gäst behöver tycka det är jobbigt”-lek. Så här går den till:

Skriv några påståenden som då gärna har med huvudpersonen/huvudpersonerna att göra. Det kan vara allt från ”jag har jobbat med X” och ”jag har sjungit i kör med X” till ”jag har sett X naken” eller ”jag anser mig vara starkare än X”. Skriv det sedan på blädderblock eller, för de moderna, typ power point. Huvudpersonen med en medtävlare ställer sig med ryggarna mot tavlan, och när lekledarna tar fram första påståendet ska alla gäster som känner att det stämmer in på dem, ställa sig upp. De tävlande ska då komma på sambandet mellan de som står upp. Ibland behövs någon ledtråd och ibland går det lätt. Lättordnat, roligt (ta gärna några lejda påståenden också) och trevligt!

Tack för ett mycket trevligt kalas, ”Uffe 50 bast”! (Som han själv skrev under med i inbjudan. Låter liksom lite svängigt.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)