18 Nov

TÅRTFUNDERINGAR

Jag tycker att tårtor är missförstådda. Tårta är ju ett fantastiskt bakverk att bjuda på även vid andra tillfällen än när det är kalas! Jag har funderat på det där medan jag dekorerade, varför bjuder vi på tårta så sällan? Är det för att vi liksom vill spara på det så att det blir speciellt när det är kalas? För det går då himla snabbt att göra en! Dekoration tar såklart lite längre tid ifall man nu vill lägga energi på det, men att baka en botten, sätta fyllning och lägga på grädde går alldeles utmärkt bra – speciellt om man faktiskt tycker det är roligt!

Såhär har jag skapat denna tårta, först gjorde jag en botten:

– 4 st ägg
– 2 dl strösocker
– 1 dl vetemjöl
– 1 dl potatismjöl
– 2 tsk bakpulver

Vispa först äggen och sockret pösigt. Vänd sedan ner de andra ingredienserna i smeten, häll i en bröad form och sätt in i nedre delen av ugnen, 175 grader, i 40 minuter.

Sedan delade jag kakan i tre. På det ena lagret satte jag drottningsylt, på det andra blandade jag marsankräm och mosade bananer. Det här gjorde jag redan igårkväll, då hinner fyllningen gotta till sig! På toppen bredde jag ut grädde med lite vaniljsocker. Över det la jag ett vitt marsipanlock och sedan dekorerade jag med blommor och text i ätbart sugarpaste.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)