3 Mar

Söndagslista

Söndag! Jag återkommer med ett inlägg om vad jag pysslat på med hela helgen, men tills vidare tar vi en liten söndagslista va?

Vad köpte du senast?
Förutom dagens veckohandling så var det en present till moder som fyller år på lördag. Mars hörrni! Älskar mars. Massor med kalas och födelsedagar – och så avslutar vi med höjdpunkten. Min födelsedag.

Hur lång är du?
162 typ. Diffar alltså 30 cm mellan mig och min käre make.

Vad stod det i ditt senaste sms?
En mycket klassisk sms-konversation. Jag och någon av mina syskon/deras respektive diskuterar gemensam middag och träff. Tycker så mycket om att ha dem nära!

Vad gillar du mest med dig själv?
Att jag inte tar mig själv och min kropp på så stort allvar, och är bra på att ta kritik tror jag? Blir väldigt sällan stött av något som någon annan säger/tycker. Upplever mig som rätt generös, gillar att ”ordna för andra”, oavsett om det är kalas eller planera något.

Vad gillar du minst med dig själv?
Att jag har dåligt tålamod med mina barn om jag är trött. Att jag är dålig på att höra av mig till mina vänner om hur de mår. Mitt kontrollbehov, att jag pratar för mycket (även om det har blivit mindre med åren tror jag).

Har du söndagsångest?
Nej, typ aldrig! Gillar min tillvaro, oavsett om det är helg, jag är föräldraledig eller som imorgon – när jag gör min första arbetsdag igen! Och sedan tycker jag jämt veckorna går fort, så det är helg snart igen.

Vilka städer har du bott i?
Hehe, Piteå…? Ogillar att bo långt från familj och vänner.

Lyssnar du på poddar? Vilka?
Nää typ inte… Tycker allt låter intressant, men tycker inte om att gå med hörlurar hemma och vet inte när jag ska ha igång något. Men om jag skulle lyssna på något skulle det nog vara P1/P3-dokumentär eller något lättsamt som Wahlgren & Wistam typ.

Låt på huvudet just nu?
”This is me” från den otrooooliga filmen The Greatest Showman. Topp fem bästa film jag någonsin sett. Mest för musiken.

Är du en ringare eller smsare?
Både och, skriver gärna om jag vill ge mottagaren chans att fundera och svara när det passar, men ringer gärna Jakob/mamma osv när jag vill göra längre utläggningar och snicksnacka. Uppskattas sisådär av Jakob när han är på arbetet. Har ingen telefonskräck i övrigt, när jag jobbade som journalist var det otroliga mängder telefonsamtal.

När går du och lägger dig?
Vid kl 22. Eller då säger jag ”nu borde jag sova”. Sedan är klockan kanske 22.30 innan jag når sängen. Får ångest om den passerar 23 en vardag. Det är nog korta nätter ändå.

Vad är det modigaste du gjort?
Springa tjejmilen kanske egentligen inte var modigt, men ändå var jag så sjukt nöjd över att ha gått så mycket utanför min comfort zone. Trodde aldrig jag skulle springa något lopp med ett tydligt tidsmål – och den sommaren sprang jag tre!

Har du någon gång åkt ambulans?
Ja, en gång när jag vred knät – då ringde en förbipasserande men såhär i efterhand är det andra gånger jag kanske hellre skulle åkt, typ den gången jag hade sprucken blindtarm…?

Har du haft urinvägsinfektion någon gång?
Ja jag tror jag hade det ett par dagar nu när jag var gravid med Signe, ganska i början av graviditeten.

Hur många kuddar sover du med?
1 pga en bebis som ofta ligger nära och jag vill inte riskera att hon ska hamna under. Utan bebis i sängen: 2 stycken.

Äter du några vitaminer/kosttillskott?
Nä, inte nu. Har förr ätit D-vitamin på vintrarna och hävdade att det gjorde mig frisk som en nötkärna. Nu har jag inte gjort det på någon vinter och det visar sig att jag är frisk även utan D-vitamin. Det var ju skönt.

Vad läste du för språk i gymnasiet? Vilka språk kan du?
Franska. Var värdelös. Alltså riktigt dålig! Jag som ändå anser mig vara rätt bra på det svenska språket har verkligen inte haft någon begåvning för vare sig franska eller engelska.

Vad har du för ringsignal på telefonen?
Den vanliga Iphone-signalen, men förr hade jag i flera år låten September. Kan fortfarande få leta-telefonen-ticks när jag hör den.

Go to-mat som alltid är gott?
Rotsaker i ugn med stekt halloumi. Och bea.

Hur ofta tvättar du håret?
Oj, väldigt olika! Men typ varannan/var tredje dag? Gillar att vara nyduschad, men ogillar att behöva föna håret osv.

Hur uppvaktar man dig?
….städar? Hahah så otroligt sorgligt. Nä, men planerar något kanske? Är van att ta kommando, så det är roligt att bli överraskad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)