27 Nov

Skumtomtefudge

Jag tycker hemskt mycket om skumtomtar när det nalkas jul (samma med must, undrar om det egentligen mest beror på att det bara är en begränsad tid man äter det?) och när jag såg ett recept på skumtomtefudge så var jag ju bara tvungen att prova. Jag är ju ingen chokladälskare egentligen och just julgodis tenderar ofta att vara just choklad och kolor, därför är det trevligt med lite variation.

Resultatet? Men jo, ändå rätt trevliga! Och väldigt lätt att göra. Det blir ju rätt sött med fudge och jag hade nog önskat lite mindre vit choklad-smak (jag får väl minska tills nästa gång), men absolut en ätvärd liten godbit!

Du behöver:

  • 12 skumtomtar (jag ska ta fler nästa gång)
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde
  • 2 dl socker
  • 150 g vit choklad

Gör såhär:

  1. Blanda i en kastrull och smält alla ingredienser utom chokladen på svag värme. När det blivit en slät smet, låt det småkoka under omrörning i 10 minuter.
  2. Blanda i chokladen och rör om tills det smälter. Ta kastrullen från spisen och fortsätt röra tills massan blivit ljusare och svalnat lite. Häll upp i bakplåtsklädd form, cirka 15×20 cm och låt stelna i kylen. Skär sedan i bitar.

Och ja. De perfekta och släta fyrkanterna har lite att jobba på, jag är medveten om det. Men tack för upplysningen. 

Skumtomtefudge

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)