2 Sep

Skördehelg

För att vara så ointresserad (eller ja, dålig) på odling i övrigt så är jag väldigt förtjust i att den här tiden på året liksom safta och sylta. Bara ordet skördehelg! Vilken klang! Just nu hade jag hemskt gärna haft ett trädgårdsland med massvis av härliga grönsaker. Och skördat. Men det övriga arbetet med att odla och rensa ogräs verkar jag inte prioritera, hehe… Det här hör till min ”det ska jag göra sen i livet”-lista. Har ni också en sån? Andra verkar ha mer en ”det här skulle jag ha gjort medan jag var ung”-lista, men jag har en till när jag typ är medelålders, haha. Ha grönsaksland, läsa mer böcker, plocka flera liter bär, resa (även helt själv någon gång), gå morgonpromenader, bo vid vattnet osv. Alltså, det är inte att jag vill att tiden ska gå så att jag är där, jag bara sparar aktiviteten till senare och tänker att det ska bli trevligt. På samma sätt som jag gör saker nu som jag trivs så bra med.

Okej, tillbaka till skördespåret – om man då inte odlar själv, då är Mårtensgården perfekt! Vi har ju varit där förut och det handlar helt enkelt om självplock, man får åka dit och skörda i någon annans prydliga grönsaksland. Vilken grej!

Jag blev så sugen på att åka dit när vi fick ett gäng med morötter, polkabetor och grönkål av Johanna och lilla Ingrid som var och hälsade på i fredags. Värsta bästa gå-bort-presenten ju! Så i lördags packade vi ihop oss och plockade främst svarta vinbär och potatis. Även ett gäng äpplen fick följa med.

Sedan åkte jag hem och gjorde svartvinbärssaft där en flaska fick följa med som present på kvällen när vi skulle på kalas. Härlig lördag med andra ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)