2 Sep

Skördefest

Höst! Skördetider! Äpplen! Alltså åh vad jag bara vill vara ledig den här tiden och sylta och safta. ”Men du… är ju ledig?” påpekar kanske du. Jamen. Men jag hinner ju inte, jag hänger ju mest med Edith den lilla spjuvern. Eller snarare – även om jag hade hunnit så är vår frys på allvar ett problem. Den är ju pytteliten!? Jag har ju ingenstans att bunkra upp det jag i så fall skulle göra? Ja, visst är det synd om mig. ”Stackars Emma som inte har någonstans att bunkra saft och sylt.”

Jaja, härom dagen fick jag i alla fall en hel drös med äpplen av farmor och det har jag åtminstone tänkt använda upp. Ser ni vad härligt?

Appel_1

Appel

I framtiden ska jag kunna äta massvis med saker från vår trädgård. Äpplen, svarta vinbär, jordgubbar, morötter, kryddor och så vidare. Det kommer bli dyrt att köpa in alla träd och plantor. Dyrt men härligt. Sedan ska jag plocka blåbär på söndagar. Det är i alla fall gratis.

Förutom härligt äppelmos så hade jag också tänkt göra äppeldricka. Och såklart den här ljuvliga knäckiga äppelpajen som jag tror att jag har tipsat om tidigare. Kan man liksom göra äppelpajsbitar färdigt och frysa in? Ska prova. Om inte ni säger att det inte går. Då ska jag inte prova.

Förresten! Apropå skördefest så är det temat på kvällens Café Tre – hur mycket gott som helst. Och On Duty som sjunger och allt, vilken grej. Storstrand i Piteå klockan 18. Kom! Gör det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)