30 Jan

SKIDFUNDERINGAR OCH VACKRA VYER

Jag skulle inte kalla mig själv sportmänniska. Jag ser gärna fotboll på somrarna, jag ser gärna Sverige spela i någon spännande final och jag tycker det är trevligt när det är något event i gympahallar – kiosken har jag alltid haft en extra fäbless för. Men jag läser aldrig sport i tidningen och skulle helst undvika att skriva om det också.

Det finns dock en sport där jag rent slår på TV för att se och det är längdskidor. Sprint, stafett, 5-milen, skidskytte. Jag vet inte om det bara är jag, men är det inte något alldeles särskilt trevligt med skidtävlingar? Kommentatorerna är mysigt exalterade, det är glad stämning, publik som hejar och viftar, och så ett härligt snölandskap på det. Plus att jag tycker om sporter när Sverige faktiskt har en chans att vinna. Några av mina mest spännande sportögonblick, de är från längdskidtävlingar. Det kan liksom bli stå-och-hoppa-bredvid-TVn-spännande!

När jag ibland promenerar och ser sådana här vyer, då önskar jag två saker. Att jag får bo kvar i Norrland för alltid och att jag hade tyckt om att själv åka längdskidor. En härlig vårdag, fåglar som kvittrar, tystnaden i skogen, frisk luft och fin utsikt.

Men sedan vandrar jag ett par steg till, kommer ihåg känslan av okontrollerade nedförsåkningar med de där smala, smala skidorna som liksom slant omkring under mig, kylan som biter i luftrören, snoret som rinner oupphörligt och skavsåren som gör sig påminda efter ett par kilometer. Och då kommer jag ihåg varför jag hellre tittar än deltar. Men det gör ingenting. Jag trivs så bra med det också!

Lämna en kommentar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)