16 Okt

Sju månader

Jag har alldeles missat att skriva om fredagens sjumånadersdag för familjens stjärna. Lilla älskade människan!

Det är så mysigt för jag tycker att hon har blivit mer gosig på senaste tiden, jag menar sådär att det känns som att hon också vill kramas och inte bara att man vaggar henne till sömns eller ska bära henne. Väldigt mysigt! Däremot är hon också ganska mammig, hon bryr sig inte om hon inte ser mig men om hon är hos någon annan och jag dyker upp så gnyr hon desperat (egen tolkning, hehe?) och ser på mig med den där bedjande blicken. Jag tycker det är lite svårt hur man ska göra, för när hon gör så hos Jakob så vill man ju verkligen inte ta henne varje gång eftersom jag vet att hon känner honom, samtidigt kan jag inte gå iväg eftersom tja, vi bor i en tvåa? Jag är ju liksom i samma rum hela tiden. Jag försöker ändå prata med henne och säga ”men det där går väl jättebra, jag är ju bara här borta” osv. Samtidigt förstår jag henne. Jag menar, vem vill inte vara när den här roliga, snälla, mjuka människan som är hennes moder?

Skoja. Kanske.

I övrigt så tar hon sig nu snabbt över golvet för att leta upp sladdar, eluttag, smulor och sandiga skor. Leksakerna är inte alls lika roligt. Hon står mycket på alla fyra och gungar, men kommer sig inte iväg. Jag tror inte hon förstår än att hon även måste flytta händerna. Hon kan också tricket ”vinka”, men vinkar allra helst bara till sig själv i spegeln. Absolut inte när ett gäng vuxna andäktigt sitter och väntar på showen.

Vi har ganska tydliga rutiner nu också, vilket jag ju gillar! Typ såhär:

07.00 Vaknar
8.30 Ammar frukost
9.00 Somnar, sover typ 1,5-2 timmar
12.00 Äter barnmat, dricker vatten, äter frukt
13.30 Somnar, sover typ 1 dryg timme
15.00 Ammar mellanmål
17.30 Äter gröt
20.00 Äter ersättning/välling och somnar

Nätterna är det fortfarande amning som gäller, vi försökte lite smått men struntar i avvänjning så länge som hon är lite snorig. Ibland känner jag bara, låt hon amma då! Det är ju ändå bara en kort tid i livet. Och ibland känner jag inte så. Men sen sa BVC att sju månader kan vara en fas där de behöver mycket närhet, och man märker att det inte bara är amning hon vill åt, utan hon vill väldigt gärna ligga nära, nära hela natten. Vilket såklart också är mysigt. Även om man sover sämre. He. He. He. *håller mig för skratt*

I alla fall så njuter jag väldigt av att vara föräldraledig just nu. Supermysigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)