29 Dec

Sammanfattning av 2019

Det är dags för den årliga årsresumén! Ett harmoniskt år ändå, även om jag nu i skrivande stund verkar ha glömt bort vårens sömnlöshet men ah, vi kör igång!

Här kan du läsa om 2018, 2017201620152014201320122011.

Beskriv året med tre ord

Trött, familjeprioritering, balans.

Så gick det med *karriären* under året

Jamen lite på halvfart rent arbetstidsmässigt, var ju helt föräldraledig fram till mars och sedan delade vi på det fram till 1 oktober då Jakob tog över och jag gick ”all in” och jobbade 75 procent hehe. Men det är roligt att jobba!

Så gick det med relationerna under året

Jag tycker det har varit bra balans mellan relationerna i år, vänner och familj, vi har fått lära känna mer och mer vilken liten person Signe är, Edith har mognat och det märks att hon är mer kontrollerad och går att resonera med ännu mer. Vi har det rätt friktionsfritt! Mycket kramar och kärlek. Relationen till Jakob har under senare delen av hösten varit bättre än på många år tycker jag (även om den alltid är rätt stabil). Men det blev ändå lite kontrast nu senare tiden, ingen blir ju sitt bästa jag under bebistiden ifall man inte heller får sova, tänker jag. Man får bara sitta lugnt i båten och sedan har det varit så härligt att märka att just ja, så här är vi ju egentligen!

Ny person i mitt liv

En mängd bebisar! Verkligen ett bebisår, och framför allt har jag blivit faster igen till lilla Louie!

Bästa resan

Inte heller 2019 har varit något reseår (vet inte om vi någonsin kommer ha ett ”reseår” igen haha), men två Göteborgsresor blev det i somras och det är härliga minnen.

Riktigt bra minne

Oj, det är så mycket som har varit bra och mysigt, och en stund där Signe springer och möter Edith och de kramas länge – den känslan kan vara lika i klart minne som en 30-årshelg med Jakob eller att återse sin högstadieklass efter typ 13 år. Det är en av mina bästa egenskaper tror jag, att liksom se tillbaka på ett år, ett liv, och bara tänka ”Mäh! Så mycket mys det har varit!”

Röv-minne

Apropå förra punkten så minns jag ju då inte heller de dåliga stunderna, men stunderna där jag var så trött att jag tog Ipren för att bli av med huvudvärken som kom av sömnbristen var ju inte precis fem plus.

Bästa köpet

Hade velat svara robotdammsugaren men en sån har vi ju inte. Trist.

Min stora musikaliska upptäckt

Ingen ny musik innan jag blev tipsad om Diana Krall nu i jul.

Det såg jag på

Avslutningen av Game of Thrones (otroligt roligt att se hela sista säsongen i brorsans biorum varje måndag, minns hur jag och Lina cyklade ner i vårluften), Älska mig, Ernst, På spåret, Vår tid är nu.

Det borde jag gjort mer av

Tagit promenader med ljudbok i öronen.

Det borde jag gjort mindre av

Låt stå: Surfat på mobilen……

Största insikten under 2019

Att med barn kan hur det är just nu vara helt förändrat om ett par veckor. Njuta när det är härligt! En annan insikt är att det är bra att resonera högt (eller i tanken) med sig själv. Bra när man vill reda ut saker och prova tankar.

Det tar jag med mig in i 2019

Fortsätta prioritera det som är viktigt här och nu, och för oss som familj. Inte göra saker för att visa upp fasad eller vara andra till lags. Sedan längtar jag efter att springa i sommar. Och sovande barn, hehe.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)