26 Dec

Sammanfattning av 2018

2018 har snart passerat och jag kan konstatera att år när man får en bebis är ju verkligen något annat, alltså fatta att en hel människa i vår familj inte fanns när det här året började?? Slutar aldrig fascineras över att man kan göra nya människor.

Här kan du läsa om 2017, 201620152014201320122011.

 

Beskriv året med tre ord

Det har varit F:ets år. Förälder, fastanställd, förlossning.

Så gick det med *karriären* under året

Jamen, jag har för första gången sagt upp mig från ett fast jobb för att byta till min första tillsvidareanställning som kommunikatör! Vilket kändes lite som att ”komma i mål”, har längtat länge efter en känsla av att vara där jag vill vara, inte leta vidare. Sedan har ju halva året varit ett icke-arbetande år, så karriären har stått lite på paus.

Så gick det med relationerna under året

Relationen till Edith är den som tagit mest tid eftersom det är den som jag ständigt utvärderar, omformar allt eftersom hon också växer och förändras, och även värnar mest om i någon mån? Relationen till Jakob har stått stadigt som alltid, även om vi av naturliga skäl haft lite mindre tid för varandra och även den här hösten har haft några ”snack” angående fördelningen i detta hem. Men eftersom jag valde make klokt så går allt resonera om, väldigt tacksam för god kommunikation! Annars har jag som alltid fått mycket tid med familjen och syskon, och även (tack vare våra juntor) med mina vänner. De stunderna har verkligen varit andningshål!

Ny person i mitt liv

Ingen flyktig relation precis – min fantastiska dotter!

Bästa resan

Eh, 2018 blev inte precis ”resornas år” i år heller, så förutom ett par arbetsresor till Stockholm så har vi bara gjort en enda ”tripp” (kan inte ens kallas resa) och det var vår mycket spontana husbilstur i somras, när Signe bara vara någon vecka. Inte helt rationellt såhär i efterhand, men kändes direkt nödvändigt i stunden.

Riktigt bra minne

Många! Förutom den exakta sekund som Signe tillslut föddes, när jag lättat utropade ”det är över!” och den lilla människan lades upp på mig, så minns jag med värme när vi rodde ut hela lilla familjen på havet en kväll, bara ett par dagar innan förlossningen. Värkarna hade precis börjat och jag ville bara ta tillvara på varje sekund. Förväntansfull men också lite rädd, rädd för att något skulle hända mig som skulle göra att jag inte fick fortsätta vara med de här två och den lilla bebisen som jag inte fått träffa än.

Tacksam över varje dag jag får vara kvar!

Röv-minne

Sista natten innan förlossningen kom igång på allvar, och jag satt upp mot sänggaveln på patienthotellet hela natten och vaknade av värkar som var var tvungen andas igenom. Var tionde minut. Trodde aldrig det skulle bli morgon.

Bästa köpet

Haha undrar om Jakob kommer läsa det här, men fyrhjulingen som Jakob lite spontant köpte begagnat några dagar efter förlossningen, när vi satt hemma och var instängda i värmen – den gav honom och Edith så väldigt mycket glädje, vilket gjorde mig väldigt glad.

Min stora musikaliska upptäckt

Fricky. Haha! Det är faktiskt sant.

Det såg jag på

Oj, mycket? Game of Thrones, Barnmorskan i East end, Anne på Grönkulla, Outlander, Orange is the new black, Modern family med mera.

Det borde jag gjort mer av

Rest. Eller ja, ”borde” kanske inte är ordet, vi har ju prioriterat bort det, men hade gärna rest mer. Tror 2019 kommer innehålla mer av den varan!

Det borde jag gjort mindre av

Surfat på mobilen……

Största insikten under 2018

Det blir flera små: Att tiden redan går fort, så det är ingen idé att längta efter att en ska gå fortare. Att städning inte är livets mening. Att man bara hinner roliga saker om man gör dem tidigare i ”listan”. Att kvinnor, världen över, gör ett fantastiskt jobb som ofta är rätt ouppmärksammat – bara att klara en förlossning känns ju otrolig mäktigt! Att jag är lyckligt lottad.

Det tar jag med mig in i 2019

Jobbet med att omvärdera i mitt huvud vad som faktiskt är viktigt ska jag ta med mig in. Mindre surfande, mindre uppvisningshem och mer roliga saker!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)