10 Okt

SÅ MYCKET VILJA

Jag vill mycket. Jag vill göra mycket och jag tycker inte om att tacka nej till sådant jag vet är bra eller som jag tycker om att göra. Men sen är jag också väldigt medveten om att jag är en sådan som har potential att ta på mig alldeles för mycket. I det läget är jag nu. Just nu har jag sjukt mycket som jag vill göra, och framför allt har möjlighet att göra och tacka ja till det här året.

Men samtidigt är jag en livsnjutare. Eller nej – jag vill vara en livsnjutare. Jag vill stiga upp och äta lång frukost, jag vill kunna plocka svamp i skogen i flera timmar, jag vill kunna sova en slummer på balkongen, jag vill kunna strunta i städning för att kunna baka ett gott bröd. Jag vill kunna pyssla länge med Melissa Horn i bakgrunden. Men allt det där är lyx som jag unnar mig när det andra – nyttogörat – är gjort. Och ibland blir jag bara så matt av att min generation hela tiden ska prestera. Vi ska plugga, jobba, extraknäcka, spara pengar, resa, ha ett snyggt hem och ha åstadkommit något. Till det räknas inte pyssel och en långpromenad. I teorin vill jag inte höra till den skaran som hela tiden stressar på utan att ta hand om sig själva. I praktiken är det lätt att haka på.

Jag hoppas och tror att jag kommer att kunna göra allt jag vill i höst. Men på bekostnad av vad? Åh. Jag kan inte bestämma mig.. Det är tur att det är roliga saker! Ack, om bara dygnen hade ännu några timmar.

Lämna en kommentar:

 • Helen skriver:

  Ja, det är verkligen MYCKET press och stress på er ungdomar idag.. Sorgligt att man hela tiden ska vara så duktig (enligt samhället) NEJ, njut av livet och de stunder man kan, det kommer inte tillbaka.. Men tror inte du har så svårt med det ; ) du verkar vara en härlig person som tar dig TID att även njuta av de små stunderna som kommer! Kram

 • jeskan skriver:

  dagens visdomsinlægg,
  Tack før det Emma!

 • Lina skriver:

  Det är svårt det där. Jag tror inte att det är någon fara så länge allt man gör känns roligt, det är när sakerna börjar kännas jobbiga man bör fundera på om det är värt det. Tacka inte ja till något bara för att du kan, tacka ja för att du vill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)