13 Maj

Renoverat Barbie-hus

Jag påbörjade i höstas projekt: renovering av mitt gamla Barbie-hus, för att Cecilia skulle få det i julklapp. Och trots att det fortfarande skulle kunna piffas med en hel del mindre detaljer, så var det i alla fall hyfsat klart att lekas med där kring jul! Och nu när jag var där i helgen så slog det mig att jag aldrig visade resultatet. Så – här kommer det!

Tyvärr kan jag inte göra så mycket ”guide till renovering”, eftersom det mesta faktiskt är hemmagjort av eminenta snickare i min omgivning. Hela det fantastiska huset är tillexempel gjort av Linas morfar, och de flesta av de mycket gedigna möblerna har farfar snickrat ihop efter mammas ritningar.

Här har vi vardagsrummet! Soffdynorna är sydda hos mormor, den fantastiska persiska mattan samt ljusstaken är köpt dockbutiken.com (det är alltså egentligen för dockhus). Blommorna är vanliga pysselblommor i papper.

Hyllan är köpt på Panduro och målad vit. I den står det lite allt möjligt, med böcker, vaser och ljusstakar. De små stearinljusen är också köpta på dockbutiken.com. Här isatta i två silverpärlor.

När det gäller dockhus så finns det ju huuuur mycket fantastiska möbler som helst, i alla de stilar. Så är inte fallet med Barbie. Där finns det några få, fula och ”supertjejiga” möbler i plast. Men, de få sådana möbler som jag hade när jag lekte med det, som exempelvis kylskåp och badkar, har jag helt enkelt spraymålat helt vita! Blev mycket stiligare.

Här är kök och badrum! Kökssoffan är också vitmålad från Panduro.

Tvättstället har jag gjort i kartong och klätt med papper. Tvättfatet är en matt ljuslykta. Badrummet är även enda rummet där jag ”bytt golv”, det är alltså en sådan här plastmatta med klister för typ husvagnar och så. Den här har jag köpt på Happy Homes, och det ser alltså ut som svart trägolv.

Här är sovrummet, samt ett dressingroom! Där sitter Elsa (enligt Cecilia, tydligen Frozen-inspirerat) och väntar på kvällens festligheter.

I övrigt har jag köpt tapetprover på vanlig tapetaffär för typ en femma styck, tak- och golvlister är från sådana här tallriksunderlägg (har massakrerat dem) från en second hand-butik och annat har jag fixat ihop själv eller så fanns det redan ”från min tid”. Grymt roligt litet pyssel! Finns fortfarande mer att pyssla kring, men det är ju åtminstone ”lek-färdigt”!

Mamma och pappa har även dragit in en ljusslinga i taket på varje rum, så på kvällarna lyser det så mysigt i huset.

Hejdå Elsa, tack för att vi fick göra hemma hos-reportage hos dig!

Lämna en kommentar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)