8 Jul

Potträning

Här kommer ett inlägg med väldigt smal målgrupp, hehe, men för er ointresserade så kan ni snabbt bläddra vidare.

Vi har i alla fall börjat med projekt potträning! Visste inte riktigt hur det skulle gå, hon har länge suttit på pottan när man satt henne och ofta då kissat, och bajsa har vi också försökt pricka in där men hon har inte alls visat något tecken på att själv säga till eller vilja gå dit.

Så – i sommartid när vi nu är ute mycket och innan bebis upptar mycket tid så tänkte vi passa på. Och det har faktiskt inte varit några problem, alltså tro mig – vi är inte färdiga än men jag menar att det är väldigt lugnt att tvätta kläder och hänga upp när man ändå är ute. Inga soffor eller dyra plädar som drabbats.

Vi började med att hon fick följa och välja ett helt gäng med nya trosor, samt en klistermärkesbok med bondgårdsdjur som hon då får klistra in när det kommer kiss i pottan. Även Bolibompa-appen har varit väldigt bra att locka med när hon inte tycker sig ha tid att sitta på pottan.

I början var det flera olyckor under dagen, hon hann ungefär säga ”det kommer kiss” och så var kisset redan ute. Och framför allt kissades det ofta, tror hon var ovan och kissade säkert inte klart när hon kände att det kom i trosorna. Men ganska obekymrad över detta faktum. ”Edith måste byta trosor” var ungefär det som konstaterades.

Men så för ett par dagar sedan kom första dagen utan olycka! Allt hamnade i pottan/toan. Samma igår, trots utflykter och annat, men vi var helt enkelt bra i synk med när det var dags att sätta henne och jag tror också hon blivit bättre på att ”hålla sig” så att hon kan styra lite mer när hon väljer att kissa. Det blir ju typ bara fyra-fem pottbesök under en dag.

Så, ett bra steg på vägen men fortfarande ganska mycket beroende på oss föräldrar. Nu är nästa steg att hon förhoppningsvis säger till själv när hon behöver, men något säger mig att man ändå kommer behöva påminna rätt ofta. Men det känns då helt klart överkomligt och än fortgår projektet utan tanke på att avbryta det. Skulle vara rätt skönt att bara ha ett blöjbarn åt gången.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)