17 Dec

Pepparkakshus med alldeles för tungt tak

Jag och mamma gjorde deras pepparkakshus i lördags. Eller okej, jag hjälpte bara till med att fästa non stop. Jag körde med ”en till huset, en till mig”-varianten, för att liksom göra det hela ännu lite trevligare! Och tänka sig – det lyckades! Kanske var det sockerchocken. Kanske var det de glada färgerna. Ingen vet.

Vi var inte färdiga på bilderna, mamma har sådana skills med kristyren så det var mycket som var osnirklat här, istappar som skulle göras under takåsen, dekoration runt på brickan, taket skulle garneras – ja, ni förstår ju. Mor, hon kan göra pepparkakshus hon. Okej, själva grunden hade vi köpt. Helköpt. Men kristyren – den kan hon.

En gång när jag fortfarande bodde hemma (tror jag) så gjorde jag ett eget funkishus. Det var roligt – ända tills taket brakade ihop några dagar innan julafton. Vi satt och spelade spel när det hände. Jag hade precis misslyckats med att slå en liten stege i Yatzy, som man alltid gör, och bad Martin stryka ett streck i rutan i stället. Plötsligt skakar det i huset. Hela grunden rör sig, tärningarna rullar ner på golvet, vi stirrar på varandra runt bordet. BRAK – taket rasar ner. Ja, alltså pepparkakshusets tak. Och jag tappar det. Jag kastar mig ner och kryper ihop, samtidigt som jag skakar. Den sorgen som jag kände då, den önskar jag ingen. Mitt egna pepparkakshus var förstört. Det jag hade skapat med mina egna händer. Jag låg i ett mörkt rum i tre dagar. Ville inte äta, sov knappt. Ibland skrek jag rakt ut, yrade. Det blev för stort, ohanterligt. Men så, på den fjärde dagen, reste jag mig. Jag öppnade dörren och då…

Nä. Nu skojade jag igen! Det var väl klart att jag slog en liten stege?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)