29 Sep

Pensionärskaka

Men så trevligt. Just hemkommen från en våffellunch på våning 1 i huset, tillsammans med kusin Elin och Hanna. Det är precis såhär jag kommer minnas min föräldraledighet, härliga luncher med alla trevliga kvinnor och barn jag har runt om mig. Nu när jag tänker efter så ser man då rakt inte mycket karlar på dagarna. Edith kommer ju tro att hela världen bara består av kvinnor. Vilken bra värld ändå!? Skoja. Karlar är också bra på sitt sätt. Ibland. Skoja igen. (Whaaat, vad är skoj och vad är seriöst!? Ingen vet!?)

Okej, rubriken kanske låter lite mossig (inte för att pensionärer är mossiga) men denna kaka (och en som mormor brukar göra, den ska ni också få recept på) är verkligen mitt bästa godaste-kakan-med-minsta-möjliga-ansträngning-tips. Det bästa är att man typ alltid har ingredienserna hemma, för kakan innehåller liksom bara klassikerna mjöl, socker, smör och ägg. Annars ska det ju alltid handlas någon liten vit choklad eller så. Sedan gör det där kletiga i mitten att det blir det där lilla extra, till skillnad från vanlig sockerkaka.

Och jag råkar ju vara en människa som gillar just det där lilla extra. Hehe.

(Sidospår: Blev spontant supersugen på ett pysselrum, ett eget rum där jag vill sitta och göra fina födelsedagskort och slå in fina paket. Åh. Vad är väl ett eget pysselrum….)

Du behöver:

Fyllning:

Gör såhär:

– Vispa ägg och socker poröst.
– Rör ner kokande vatten, vetemjöl och bakpulver.
– Töm smeten i ev smord och bröad form. Grädda i 175° i ca: 40 minuter.
– Fyllning: Smält smöret, tillsätt mjölken och koka häftigt i 2 minuter.
– Rör ner vaniljsockret.
– Dela kakan direkt efter du tagit ut den ur ugnen. Töm den varma fyllningen på båda delarna och tryck sedan ihop delarna.
– Sikta florsocker över kakan innan den serveras.

Pensionarskaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)