23 Jan

Ovälkomna koncentrationssvårigheter

Idag har vi ”eget arbete” vilket innebär att vi får göra vår uppgift till i morgon var vi vill. Sååå ja – jag är hemma. Det är nog det jag älskar mest med skolan, man har uppgifter att göra men man har också dagar där man får disponera tiden precis som man vill. Jag älskar att vara hemma på dagtid när solen är framme, då är det som allra finast.

Men trots min självdisciplin så finns det något som stör min koncentration idag. Nej, det är inte arbetet med att förbättra kvinnors situation i Indien, nope, det är inte heller proceduren att anmäla mig som volontär för sex månaders arbete i Afrika och nej – det är inte att samla in pengar till cancerforskning.

Det är detta:

Jag skäms. Det är ett spel. Ett spel?! Hay Day heter det och där driver man sin egen bondgård… Man odlar, tar hand om djuren, gör produkter av råvarorna som man säljer vidare och ja, ni förstår kanske. Jag brukar inte hålla ut så länge när det gäller sådana här spel, men jag kan bli som tokig under de första dagarna och det här började jag spela i förrgår. När Jakob inte ser så smyger jag fram till ipaden. Jag skördar lite vete, samlar in äggen – snabbt! Ånej! Han ser mig. ”Men sluta nu att spela det där spelet!” säger han och suckar. ”Jag spelar inte, jag kollar bara mailen” säger jag. Jag ljuger. Snabbt, så att han inte ska hinna se, mjölkar jag korna och sår nya vetefrön. Trycker på hemknappen, sådär – borta. Jag andas ut. Mission completed.

Egentligen borde jag läsa detta:

Men det går lite segt. Engelska, vetenskapliga artiklar är inte min favorit-lektyr. Även om det faktiskt är rätt intressant, tro det eller ej.

Oj! Nu plingade det till. ”Alla grödor är färdiga att skördas”. Okej, eeh, vi hörs senare, jag ska bara…

Lämna en kommentar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)