28 Apr

Odla

Okej, vill på inget sätt förringa det som händer runt omkring just nu och jag är också orolig över dödsfall, närstående, överbelastning, varsel osv men parallellt med den känslan –

kan vi bara prata lite om den här känslan som jag burit med mig nu hela våren, av att man också kan gilla det här att det liksom spritter av kreativitet när alla är lite uttråkade runt om i Sverige? För mig handlar kreativitet mycket om att få inspiration från någonstans, och det har ju sannerligen inte varit brist på det de här senaste veckorna. Mitt sociala medier-användande har enligt min mobil ökat med typ 42 procent senaste veckorna……

Sedan är mina intressen kanske också väldigt anpassade till en karantänsituation, som den ”hemma-råtta” man ändå är. Men jag bakar, läser böcker, gör mat från grunden, pysslar med barnen som aldrig förr. ”Samma som alltid, med andra ord?” tänker kanske du.

Ja, jo. 

En för övrigt enligt mig intressant tanke, jag undrar vad vi i efterhand kommer läsa att det här året ledde till förutom all uppenbar katastrof. Kommer det bli skilsmässor? Baby boom? Sundare leverne med typ mer uteliv, motion, hemlagad mat? Eller blir det en mental kollaps i psykisk ohälsa? En klimatmedvetenhet utöver det vanliga?

Nåja, något som det plötsligt fanns lust till var odling som jag drog igång med för ett gäng veckor sedan. Och framför allt passade jag på att plantera om alla mina stackars elefantöron och krukväxter som inte fått ny jord på… tio år typ. Det kändes liksom fint, som att äntligen få ge dem lite spa efter att ha knegat på så länge. Hos mig, av alla människor.

Sedan passade jag på att driva upp några olika små sorter, mest för skojs skull, med ärtskidor, citronmeliss, persilja, luktärtor osv.

Om alla lever och frodas nu? Tyvärr. Åkte till stugan över påsk och lyckades glömma den lilla detaljen att jag hade ”levande och sköra väsen” i mitt hem, vilket innebär en förlust på cirka 40 procent men med tanke på att jag kanske ändå inte hade behövt åtta citronmelissplantor så känner jag mig inte särskilt nedslagen.

Det är mysigt att odla! Jag har också inte försökt gömma undan dem utan har ställt dem på en fönsterbräda mitt i huset så att jag naturligt passerar där många gånger under en dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)