11 Jan

När smaklökarna förändras

Det är märkligt, det där med smaker. Jag kan på ett barnsligt sätt fundera över hur något kan vara gott för någon och inte för någon annan och hur något som förut varit gott plötsligt kan bli dåligt och vice versa. Jag kan inte bara vuxet acceptera att vi tycker olika utan jag vill liksom veta hur det smakar för dem när någon säger att kaffe är det godaste de vet. Eller när någon hävdar att de faktiskt gillar ruccolasallad. Alltså jag förstår att man kan var neutral till salladen, men fakta är ju att man äter det för att det är nyttigt och för att man vill åt allt det där andra som är gottigt i salladen. Ruccola i sig självt smakar ju faktiskt inget annat än lite beskt gräs, om ni frågar mig. Och jag har verkligen försökt ta en klunk kaffe och fundera på om det finns någon liten del som faktiskt är god. Men jag hittar den inte! Det är bara en extremt beskt.

Hur som helst, samma fråga ställer jag mig själv när jag äter morotskaka. Det var nämligen bland det värsta fikat som fanns när jag var liten, trots min kärlek till fika. Jag lät bli att ta morotskaka, om det så var det enda som fanns – och det hände inte ofta.

Men nu, alltså vad var det jag inte gillade?? Så saftigt och precis lagom sött som en morotskaka är. Nu skulle jag lätt välja morotskaka över mycket annat fika! Och för att göra den söta glasyren lite syrlig är det perfekt att addera lite citron. Mmmmmorotskaka, aah…

20130111-141110.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)