31 Aug

När nappen försvinner

Vi har en lugn vecka, jag och Edith. Gäspar ikapp, går någon promenad, bakar blåbärsbullar till fredagens Café Tre. Sniffar på lille Folke har vi gjort idag.

Jag kan omöjligt minnas att Edith var sådär liten! Tror på allvar att jag har förträngt de där första typ tre veckorna lite, jag ska ärligt säga att jag inte riktigt minns det som någon mysig bebisbubbla såhär i efterhand, trots att det nog egentligen var mycket mys. Men jag minns det mest som gråt, läkarbesök, fix och trix med amning och ersättning, och vääärsta baby bluesen för mig själv med mycket tårar (både glädje och även sorg som ju inte riktigt gick att beskriva) och så vidare. Tur att jag kan läsa i Day one att vi faktiskt också hade det väldigt bra!

Men därför känner jag mig nästan lite längtig efter den där spädbarnstiden när jag sniffar på Folke, tänker som att det kommer bli en helt annan sak med ett eventuellt barn två. ”Nu vet man ju liksom hur det är”, hehe.

Okej, det blev ett sidospår, det jag egentligen skulle skriva om var ju gårdagens erfarenhet som jag döper till Vikten Av Rätt Napp. Hjälp vad man vet lite här i världen. Såhär, vi har helt enkelt använt samma napp sedan hon föddes. Varför vet jag egentligen inte och jag har ju hört att man ska byta ut dem, men ja – det har helt enkelt blivit så.

Och så i måndags tar Jakob en promenad med Edith på kvällen. När de kommer hem är nappen borta. Vi letar och Jakob kommer på att den kan ha hoppat ut här nedanför oss. Går ut, hittar nappen, nappen är trasig och hundbiten. Jaha. Vi tänker: vi slänger den, vi har ju fler nappar. VARNING! Ser ni vad som händer här? Ser ni vad två mycket ovetandes och oerfarna föräldrar gör för fel här? Jo, vi tar för givet något. Regel nummer 1! Ta aldrig för givet något när det gäller barn. Aldrig!

Kvällen? Skrik och panik. Edith vill icket och aldrig ta någon av de andra napparna. Somnar tillslut av amning och pärsen är över. Dagen efter? Skrik och panik! Somnar inte på samma sätt av amning på dagtid och blir således vansinnig av de felaktiga napparna! Gråter med tårar och allt, helt otröstlig. Somnar tillslut av idogt vagnspromenerande på grusväg. Jakob försöker köpa samma napp på stadens apotek men de finns inte, kommer med annan nyköpt napp på lunch, funkar icket. Tillslut googlar jag fram att ursprungsnappen finns på Apoteket Hjärtat (alltså på sjukhuset) och vi dundrar upp dit i rasande fart.

Resultatet för Edith? Mycket nöjd, somnar direkt, inga mer problem i hela världen.

Resultatet för modern? Oduschad, håglös blick, stripigt hår, hungrig och mycket nöjd över ovanstående resultat.

Så, mina vänner, vad kan vi lära oss av detta?

Låt aldrig hundar äta på viktiga nappar. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)