29 Sep

Musik när den är som bäst

Det där med musik. Konstigt nog så lyssnar jag inte så mycket på musik, trots att jag själv har tagit sånglektioner i många år, uppträtt på konserter, gått i musikklass och så vidare. Jag vet inte varför, men det blir bara inte att jag sätter på musik självmant så ofta. Jag vet liksom inte vad jag ska lyssna på för jag vet inte riktigt vad jag tycker om.

Eller jo, jag vet vad jag tycker om. Ifall jag, helt ensam, får välja musik att lyssna på själv en kväll i lägenheten – då blir det powerlåtar. Alltså typ filmmusik, powerlåtar à la Whitney Houston eller pampiga jag-får-rysningar-låtar. Ibland får jag ett infall. Lägger ner en cd i spelaren, trycker på play. Och sedan dansar jag som att det inte finns någon morgondag. Jag mimar/sjunger allt vad jag orkar och skiter i om jag inte kan texten (vilket jag oftast inte kan och vilket jag ofta också får höra). Jag skuttar, hoppar, vevar med armarna. Ingen ser mig, ingen hör mig. Och adrenalinet pumpar! I mitt huvud vrålar publiken, jag är ”on top of the world”, de skriker, vill ha mer av showen!
Ibland skrattar jag högt. Antingen för att jag vill skratta eller så tvingar jag fram ett gapskratt som i sin tur framkallar ett riktigt gapskratt för att jag helt plötsligt ser mig själv utifrån. I de stunderna blir jag verkligen lycklig! Hur less, trött eller irriterad jag än är så går det liksom inte vara det längre på riktigt när man rullar på golvet i takt med soundtracket till ”Pirates of Carribean”. Okej, jag brukar inte rulla på golvet. Det vill säga, ifall jag inte har stupat i rena rama utmattningen av min egen, improviserade koreografi. Men i övrigt håller jag mig på fötter.

Jag plockade lite rönnbär härom dagen. En påse fryste jag in och den har jag tänkt göra rönnbärsgelé av och det som blev över la jag i min kära tårtkupa. Tände ett litet ljus, myste på, vilade – och sen satte jag igång musiken igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)