20 Nov

Mormors alla gåvor

Trots mitt nästintill fanatiska pricka-av-listor-behov så har vi förvånansvärt lite avprickat när det kommer till saker åt bebisen. Jag vet inte, i början var jag mest rädd för att jinxa hela alltet, och nu här i mitten har det mest känts som att ”det är så lääänge kvar”. Vi har passat på att önska oss lite saker i julklapp, och barnvagn ska vi ta tag i snart. Och det övriga, det går ju ändå rätt fort när man väl handlar så att säga. Hoppas jag.

Men ett litet klädeskitt har vi faktiskt liggande redo sedan typ augusti, och det är ett fantastiskt litet får-set som mormor har stickat! En overall, en mössa, små vantar och tjocksockar. Är det inte gulligt så säg? Jag hoppas att bebisen kommer tidigt så att våren inte är över när overallen är lagom storlek.

Stickat

Stickat_1

Stickat_2

Hon har även virkat en liten bebisfilt med mormorsrutor! Tur att det inte var jag som gjorde det, sist virkade jag sju rutor på två år, och hon virkade övriga 53 rutorna på typ fyra veckor…….

Stickat_3

Eftersom mormor stickar både snabbt och så otroligt bra, så ska jag självfallet beställa mer framöver. Hehe. Dock är ju det mesta för lite större barn, så det kanske blir först mot nästa höst/vinter som det går att använda.

Jag måste för övrigt passa på att hylla min kära mormor, hon är verkligen en kvinna med många gåvor! Jag kan bli så inspirerad av alla dessa husmorskunskaper som bakning, stickning, virkning, sömnad, matlagning och så vidare. Även om jag bakar så är det mer för att jag vill än för att jag är bra på det, och textil-ådran har då helt gått förbi mig.

Men förutom de praktiska sakerna, så är hon också så otroligt varm, glad, snäll, omtänksam och rolig att umgås med. Hon sätter alltid oss andra i främsta rummet och är inte den som klagar i första taget, trots att hon kanske ibland skulle ha skäl till det. Skrattar åt mina skämt gör hon också. *tar på mig clownnäsan och sprätter med högerbenet*

Jag är så otroligt glad över att ha henne i mitt liv! Fina mormor. 

Lämna en kommentar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)