19 Jul

Mitt målande jag

Okej, aningen pretentiös rubrik såhär i efterhand, men härom dagen ordnades det med en spontan målerikurs på stugaltanen för alla närvarande. Jakobs kusiners moster (hänger du med?) gjorde några roliga övningar med oss och det målades för fullt. Tyvärr var vi tvungna att åka efter en stund, men det var kul att hinna vara med ett tag.

Jag har alltid gillat att måla, alltså jag har inte gjort det så ofta att jag skulle säga att jag på något sätt kan eller behärskar konsten, men jag gillar själva målandet. Färgduttandet, penseldragen. Jag gick natur på gymnasiet och kunde således välja till några roliga kurser – varav en var bild. Och att stå där på fredagsmornar, framför ett staffli, i ett ljust och lugnt rum, målandes mycket oklart konst. Det var så härligt! Bara måla för att måla, inte för att det ska bli särskilt fint eller passa in i ett rum.

Jag är alldeles för lat för att dra fram målargrejer, får det inte till att bli (speciellt inte nu), men jag vårdar fortfarande en dröm om att jag i äldre dagar ska spendera en tid i typ Toscana och bara äta god mat och måla. Kanske är detta dock en av många romantiserande drömmar som snurrar i mitt huvud, men äh – man får väl drömma?

Konstkurs 2017_1 Konstkurs 2017_2 Konstkurs 2017_3 Konstkurs 2017_4 Konstkurs 2017_5 Konstkurs 2017_6

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)