14 Aug

Matplanen inför hösten

Nu ni, nu har jag tänkt prova på en ny struktur här för matlagningen i höst. Vi har ju haft rätt länge att vi veckohandlar och försöker äta hyfsat planerat, men där vid Ediths ankomst så blev det liksom mest palt, bacon och hamburgare i en virrig symbios.

Så. Jag har alltså gjort fem veckor med färdiga menyer, och sedan tänker jag att man rullar på detta?? Jag tänker att om man inte behöver äta samma mat annat än var femte vecka så är det då väldans mycket bättre än hur det är nu.

Och! Jag tänkte att ni kan få haka på om ni vill? Fem veckor framöver på söndagar kl 12 så publiceras ett inlägg med ny matvecka. Fem middagar, fem recept och sedan en handlingslista längst ner. Det tar kanske lite längre tid att laga än färdig stekpalt, men om man vill laga rejäla middagar så måste det liksom få ta lite tid. Vissa går såklart snabbt.

Jag har satt ihop välbeprövade favoriter, tips från tjejkompisarna, en hel del från boken ”Hälsosam familj”, några recept från bloggare som jag läser och så vidare.

Jag har försökt blanda så att det varje vecka är minst en vegetarisk rätt, minst en fiskrätt, och inte så väldigt mycket kolhydrater. Det jag inte riktigt har brytt mig om är att det ska vara billigast möjligast (eller superbarnvänligt), men ni får ju byta ut och ändra om bäst ni vill.

Ger det något litet tips eller någon inspiration till en ny middag så är jag nöjd!

Håll utkik nu kl. 12.00!

Lämna en kommentar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)