26 Nov

Lycklig nu

Vet ni vad jag har tänkt på senaste dagarna? Jo, att jag känner sådan balans och lycka i livet just nu. Jamen det kan man väl få skriva utan att någon ska tycka att man är en präktig skrytpelle?? Jag tänker att vi människor kanske har blivit lite bättre på att ”stanna upp och tänka på hur vi mår”, men då känns det ofta som att det är i syfte att hitta något som skaver, bromsa om man är stressad eller söka hjälp om man mår dåligt.

Och missförstå mig inte, det är ju jättebra! Men – jag försöker ändå att även aktivt tänka på hur lycklig jag är de stunder där livet bara är i harmoni. Inga moln på himlen. Det är ändå inte ofta alla de här bitarna faller på plats samtidigt.

För mig är det en blandning av:

Jobba utan dåligt samvete. För mig innebär balansen att jag får jobba med ett jobb jag gillar och där jag får stimulans. Samtidigt har Jakob varit hemma med barnen och gjort mysiga saker, och jag slipper alltså ångest över att de ska vara på förskolan långa dagar eller stress över eventuell vabb och annat.

Deltid. Jag har däremot inte jobbat heltid (det skulle jag tycka var för mycket just nu), så jag har lite kortare dagar och vi får alltid en dag extra helg.

Städning. Extradagen har gjort att vi har kunnat lägga lite mer tid på att röja upp hemma, och det om något ger mig frid.

Föräldraledig pappa. Att Jakob är hemma gör också att förståelsen för varandra har ökat och vi har inte bråkat en enda gång sedan han gick på ledighet tror jag. Han är mindre stressad och mer närvarande, och jag är inte bitter över att jag har behövt dra större lass hemma och med barnen. Vi är ett kanonteam just nu och då blir vi också mer kära i varandra!

Barnen. Barnen känns harmoniska. Ingen utbrottsperiod för någon av dem, de roas av varandra och är roliga att hitta på saker med. Och supergulliga. /objektiv mamma

Energi. Jag har energi och kreativitet igen, efter en lång period av graviditet, amning och sömnlöshet.

Tjejsnack. Jag får tid med tjejkompisarna minst varannan vecka på juntan, där vi får prata igenom allt man går och tänker på. Sedan är vi ett gäng som är duktiga på att boka in pysselstunder, julfrukost osv.

Vänner. Vi har matlag och hemgrupp med olika vänner inplanerat på regelbunden basis så att man får roliga saker i vardagen och påfyllt vänner-konto.

Familj. Träffar våra respektive familjer ofta, och är tacksamma över att de relationerna alltid är så konfliktlösa och kärleksfulla.

Hemmet. Trivs bra i huset och tycker att det äntligen är bra belysning överallt, färdigrenoverat i de utrymmena vi använder mest. Att tänka på framtida projekt är mer inspirerande än betungande.

Ingen tandvärk. Jamen på allvar, att jag inte har haft något hål de senaste två åren och sluppit tandvärk och dyra undersökningar är verkligen ett stort moln mindre på min himmel.

 

Och ja, jag är ödmjuk inför att saker kan ändras över en dag. Det kommer också komma perioder när man inte är kär, känner sig som en urusel mamma eller gruvar för att gå till jobbet. Men det gör anledningen att vara tacksam just nu bara ännu större!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)