21 Dec

Lucka nummer 21:  ” Ett val jag haft ångest för”

Lite ångest har jag ibland över huruvida vi är komplett i familjen nu, eller om jag alltid kommer känna att det skulle ha funnits en liten till person. Har alltid sett framför mig att vi ska ha tre barn, men om jag ska vara ärlig så skulle jag gruva en del inför både en till graviditet och framför allt hela bebistiden. Och ja, det är ju väldigt kort tid av deras övriga liv men samtidigt är det ju ändå några år som både påverkar oss själva, relationen mellan oss och syskonens liv. Jag blir helt enkelt en lite sämre, tröttare och mer sliten version av mig själv under de första två åren och på något sätt tycker jag just det är lite jobbigare än vad andra verkar tycka? Inte alltså det praktiska jobbet, utan att man inte är sig lik mentalt. Kanske för att jag spenderat hela mitt liv med att ”vara mig lik”, jämn i humöret och med en grundglädje. Och med massor hormoner, kärlekssvallningar och ansvarsångest som kommer med graviditet och bebistid så rubbas liksom det där för ett tag, och då känns det så obehagligt.

Men! Det jag vet är att vi inte tänker ha bråttom med att i så fall prova att bli gravida igen, och jag tänker också att det är väldigt skönt att inte behöva bestämma sig än. Vi får se helt enkelt!

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)