22 Dec

Ledighet och julbok

Jag och Edith tog ju jullov i tisdags. Väldigt härligt! Är så glad att man har ett jobb där det är möjligt också, mycket tack vare kollegorna.

Men vet ni vad jag kan längta mig sjuk efter? Efter den ensamma ledigheten. Alltså missförstå mig rätt, jag älskar såklart att vara med mitt barn. Vi kan väl bara slå fast att det ena inte behöver utesluta det andra, hehe. För alltså – ledigheten man hade förut, när jag checkade ut från jobbet och hade oceaner av tid som jag styrde själv till filmtittande mitt på dagen, bokläsning, spela långa strategispel, ligga skavfötters med Jakob i soffan, sova halva dagen. Hur ljuvligt??

För må då vara att man har svårt att få tid till slappande när man har barn, men framför allt så… är man ju aldrig själv? Aldrig ifred? Alltså, jag är ju aldrig någonsin hemma utan att jag har ansvar för ett barn samtidigt, eftersom enda stunden jag är utan henne är på jobbet. Där jag absolut inte är själv. Eller så är jag iväg på något, med någon annan. Och som jag kan sakna att vara ensam ibland. Alla kanske inte har samma behov av det, men det har verkligen jag.

Jag vet ju dock att det inte skulle vara lika mysigt idag, för att den lilla filuren redan finns. Man skulle ha delat dåligt samvete för den som var med henne istället/kontra längta efter när hon kom hem. Hela poängen då var ju att man hade flera dagar av samma planlösa häng. Och inget dåligt samvete.

Ah, vad är väl en bal på slottet… Nu har man ju bara en annan typ av bal. Med fler uppfostringsdilemman och fler små fingrar som vill göra samma sak som du gör.

I min längtan beställde jag i alla fall två ”christmas books” (ja det är tydligen en genre!) förra veckan, som jag verkligen hade velat hinna mysläsa här i juletid. Har hunnit börja på den ena och är väl en 15 glada sidor in.

JulbokJulbok_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)