6 Nov

Känner ni det…?

Känner ni det? Det som ligger i luften? Jag läste en passande bild häromdagen som beskriver det så bra med texten:

Jag går runt och låtsas att allting är okej. Men innerst inne vill jag bara sätta upp julpynt nu. 

I samma ögonblick som halloweenpyntet är bortstädat och allhelgonahelgen passerad (vi brukar alltid fira klart halloweenen veckan innan och ta bort läskiga spöken lagom till Allhelgona), så känner jag jullängtan komma smygande. I det kommer också googlandet igång med en aldrig så liten kraft. Nu hämtas inspiration till juklappsinslagning, julpynt som behöver läggas till samlingen, julklappstips till familjen, julklappstips till mig själv hehe (nu är jag inne på att jag skulle vilja ha porslin som inte bara är vardags utan som är kul-att-ta-fram-porslin, alltså något lite mer färgglatt och ruffigt), mysiga pyssel, kläder till barnen osv. Jamen alltså, få saker gör mig så pirrig som att beställa matchande julkläder till barnen. Även om det rent konsumtionsmässigt är det mest korkade man kan göra med tanke på hur kort tid de används, men jag har försökt spana på en modell som jag kanske kan hitta på second hand i åtminstone någon storlek.

Julpyjamasar? Recept på julbakning? Adventskalendrar? Nissebrev? Nej men jag skulle kunna spendera så mycket pengar kring den här tiden. Och varje år känns det lika orimligt som extrempirrigt att fantisera om att gå all in.

Har pusslat ihop så att jag och tjejerna (och Jakob till stor del) får tre veckors jullov, vilket åtminstone bara känns rimligt. Nyckeln är också att ta lite ledigt innan julhelgen, så att man slipper landa i uppesittarsoffan med andan i halsen. Jag är otroligt tacksam att mitt jobb tillåter att jag kan planera arbetsuppgifterna så att det funkar.

För övrigt måste jag än en gång påpeka novembers potential i just det – planerandet inför jul. Alla muttrar över att november är tristaste månaden (här uppe i alla fall), och sedan muttras det över att december är så stressigt. Jamen ni hör ju, använd då november till att planera och förbereda december så har ni ju smällt två flugor i en smäll! Ordna julklapparna! Gå på loppis, låt det ta tid, provbaka härliga julrecept!

Julpyntet däremot, det får vänta till veckan innan första advent. Men då åker det upp. Såhär innan inspireras jag av Underbara Clara och ”vinterbonar” så smått, små och stora knippen av enris, murriga färger, många ljus.

Äntligen! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)