25 Mar

Hej vecka 24!

Nu är det sannerligen dags för en graviduppdatering igen, för jag kan redan konstatera att den här stackars bebisen inte får ens i närheten av lika mycket fokus som förra graviditeten. Men den är älskad ändå! Det finns bara inte riktigt samma tid att ligga och drömma med händerna på magen, hehe. Nu är jag till och med där att jag inte riktigt har koll på vilken vecka jag är i, vilket jag bara trodde var en myt – jag menar, hur skulle man inte kunna ha koll på det….?

Nu är vi i alla fall inne i vecka 24 och rörelserna har börjat komma igång! Nu kan jag känna dem även utanpå magen (Jakob har fått sig en liten buff) och har kunnat urskilja något mönster av rörelser, som ofta är direkt på morgonen, strax innan lunch, kring 3-snåret och möjligtvis på kvällen. Och ja, den här krabaten är om möjligt ännu lugnare än storasyster. Men det är i alla fall väldigt mysigt och hjälper mig mycket med anknytningen, eftersom jag innan knappt förstått att jag är gravid. Nu påminns jag ju ändå om att ta stunder där magen får lite fokus!

På minussidan är det som att den stora tröttheten rullat in. Hjälp vad jag är slut på kvällarna. Och med nytt jobb, järnbrist (ja, jag äter tillskott) och extra mycket på kvällarna – samt ett barn som man inte vill försumma så är det som att det bara är en forna spillra kvar av vad jag brukar vara. Och varför ska man aldrig få känna att man kan ha graviditeten som anledning för att inte orka? Det bär verkligen emot, men jag tror snart jag måste få börja säga att ”jag orkar inte vara med på planeringen av det här, helt enkelt för att jag är så trött av graviditeten”. Men då känner man sig som en smitare.

Jag tycker också jag har en del hjärnspöken, vet att hormonerna påverkar mig negativt i det här men med tröttheten kommer också den konstanta känslan av att vara otillräcklig på alla fronter.

Precis som Bilbo Baggins säger i Sagan om ringen, “I feel thin, sort of stretched, like butter scraped over too much bread.”

För lite smör som försöker räcka över en alldeles för stor smörgås. Plötsligt är man en dålig fru (för att man är som allra tröttast precis den timmen på kvällen som annars brukar gå till att vårda relationen och för att man stör sig ännu mer på småsaker), man har dåligt tålamod som mamma och orkar inte med lika många aktiviter, man är den på jobbet som ska vara ledig hela hösten efter att man just har börjat, man är den som saknar pepp och engagemang i annars roliga satsningar här i bygden, man är den som vill hem tidigt från vänner och familj eller inte orkar spela spel, helt enkelt för att hjärnan är seg. Den värsta versionen av mig själv.

Och må då vara att det är såhär, men framför allt lämnar inte tankar mig på att det är såhär. Tillslut måste man ju bara försöka sluta bli besviken på sig själv hela tiden och bara konstatera att det får vara såhär nu tills bebis är ute (och första amningsmånaderna med vaknätter är gjorda….)

Jag är i alla fall glad över att känna mig bra i kroppen, vi var på lekland igår och det går nästan som vanligt att hänga med in där (man bara flåsar lite mer, hehe). Det är skönt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)