6 Maj

Harrys dop

Vilken fin helg vi hade! I lördags passade vi på att inviga bordet, vilket resulterade i att vi bjöd åtta vänner på tapas. Supertrevligt! Och för att prova en hel del nya tapas-recept (som tillagades under rätt kort tid eftersom vi var aningen tidsoptimistiska, hehe) så blev det bra lyckat! Gästerna verkade åtminstone nöjda. Och vi var mest nöjda över att kunna duka till tio stycken runt matbordet – hurra!

I söndags kom Martin och Elina förbi på spontan lax-middag, och innan det var det ju dop för Harry! Huvudpersonen skötte sig exemplariskt, och hans kära mor sjöng så fint, så fint.

Dopet blev känslomässigt på många sätt. Både för att dopet på så många sätt är ett ”välkommen till livet”. Jag tycker dopet är en så väldigt fin gåva att ge sitt nyfödda barn. Genom dopet känns det som att man ger barnet en större gemenskap och något som följer hen genom hela livet. Från födsel, genom öppna förskolan, barngrupper, körer, läger, konfirmation, ungdomsgrupper, sina eventuella egna barns dop, vigsel, samtalsgrupper, sorgegrupper, konserter, själavård, sjukhuskyrkan – till begravning. Sicken grej!

Sedan blev det också känslosamt för att det kändes så otroligt nyss som vi satt där på Sives dop. Jag sjöng på två dop den dagen, och jag och Lina var så stolta faddrar! Det kändes så otroligt ofattbart sorgligt att inte Sive gick omkring där i söndags. Och samtidigt kändes det som att han ändå fanns där, hos oss som var med och genom tremänningen Harry.

Ja, ni förstår – mycket känslor! Men det blev ett väldigt fint dop, med en fantastiskt smörgåstårta och supermycket fika. Och jag älskar ju smörgåstårta och fika. Det vet ni ju.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)