12 Sep

Grönsaksdag på Mårtensgården

Varje år tänker jag att jag vid höstens entré ska besöka Mårtensgården och självplocka lite grönsaker. Det är ju nämligen en toppengrej för en stackars lägenhetsboende, det här att få åka till någon annans välförsedda land och ”gå och påta lite”. Ännu bättre för att man just har sluppit spendera en sommar på att göra själva odlingsarbetet. Hehe.

Men en liten del av mig har ändå tänkt att jag, som vanligt, har överromantiserat hela grejen. ”Åh så mysigt att gå och plocka in grönsaker en härlig höstdag” och sedan blir man besviken. Men icket! Jag hämtade upp en mycket tillfreds Cecilia och sedan har vi haft en supermysig dag där i grönsakslanden. Vi har dragit upp rödbetor, morötter och potatis, vi har samlat in dill, persilja, bladsallad, och vi har plockat svarta vinbär. Allt i lugn och ro under en mycket krispig höstsol. Det enda tråkiga var att vi var tvungna att sluta innan vi egentligen var less, skörden att ta hem blev nämligen aningens stor för en lägenhetsboende utan matkällare.

Cecilia är för övrigt i en riktig toppenålder och är verkligen rolig att hänga med. Snart fem år, och liksom i den här ganska-lättroad-ålder-utan-gråtattacker-med-många-roliga-frågor-och-tankar. Sedan är det ju också intressant vad det här med grönsaksätandet blir roligt för ett barn när det plötsligt är hon själv som dragit upp det. Cecilia åt halvjordiga, stora morötter utav bara den. Sallad knaprade hon också i sig utan problem.

En dag. En dag ska även jag ha åtminstone ett par pallkragar att påta i. Men även då så kan jag absolut tänka mig att göra ett höstbesök till Mårtensgården.

Martensgarden 2015_3

Martensgarden 2015_1

Martensgarden 2015_2

Martensgarden 2015_4

Martensgarden 2015_5

Martensgarden 2015

Martensgarden 2015_6

Martensgarden 2015_7

Martensgarden 2015_8

Martensgarden 2015_9

Martensgarden 2015_10

Lämna en kommentar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)