23 Feb

Göra eget skötbord ovanpå tvättmaskin

Jag skrev härom dagen att skötbordet nu var på plats, och just det var skönt att bocka av eftersom vi skulle göra detta själv. Vi har ju inte supermycket plats i badrummet och valde att prioritera en kombinerad tvättmaskin/torktumlare med skötbord ovanpå istället för att bara köra skötbord.

(Och jag älskar att ha egen tvättmaskin/torktumlare!)

Hur som, vi hittade i alla fall ingen butik som sålde någon sådan skötbordslösning så alternativet blev helt enkelt att bygga själv. Sagt och gjort, både jag och Jakob tycker att det är lite trevligt med små byggprojekt, och när man har Jakobs morfars välutrustade verkstad att tillgå i Arnemark så går det mesta väldigt enkelt!

Så, vi ritade, sågade, kexade ihop delar och målade sedan det hele. Noga utmätt efter tvättmaskinens mått samt den beställda skötbädden. Det blev alltså ett fack till skötbädd, och sedan några smalare, avdelade fack på sidan av skötbädden för att kunna ställa lite blöjor och tvättlappar.

Jag tycker det blev en riktigt bra lösning efter förutsättningarna! Sedan går det ju inte att låta bli att smyglängta efter ett härligt barnrum med matchande och planerade barnmöbler som får ta all plats de vill, men jag är rädd för att det blir verklighet först till ett eventuellt senare barn.

I nuläget blir detta toppenbra.

Skotbord 2016_1

Skotbord 2016_2

Skotbord 2016

Lämna en kommentar:

 • Lina skriver:

  Det där blev ju jättebra!

 • Hanna skriver:

  Så bra det blev! Och vad fin skötbädden är!

 • Jennifer skriver:

  Hej.
  Vi har samma dilemma.
  Men hur är det när tvättmaskinen är på?! Skakar inte allt då?

  • Emma skriver:

   Hej! Hehe ja faktiskt var det lite så i början, men det är mest under centrifugeringen – annars märktes det inte så mycket. Vi tvättade ofta men ändå minns jag inte att vi upplevde det som något problem!

 • Helena Lind skriver:

  Hej! Ni vill inte sälja ert skötbord vidare? ?

 • Ecka skriver:

  Har du måtten för det ni gjorde ? Jag behöver göra ett också å vilket material använde ni

  • Emma skriver:

   Oj förlåt för sent svar! Jag minns faktiskt inte vad vi hade för mått – men jag minns att vi beställde en skötbädd och utgick från den och tvättmaskinen, och sedan fick det lilla facket bli så stort som det blev helt enkelt 🙂 Skötbordet funkade i alla fall jättebra, lycka till!

 • Stina skriver:

  Vad hade ni för material i botten och på ”väggarna”? Är det en mdf skiva i botten?

  • Emma skriver:

   Hej – och förlåt för så sent svar! Ja precis, om jag minns rätt så hade vi mdf till både botten och sidor! 🙂

 • Felicia Levén skriver:

  Hej! Vi har samma problem, hur gjorde du skötbädden? Alla är ju så stora!

  • Emma skriver:

   Hej! Tänker du den prickiga skötbädden? Den är köpt på typ Jollyroom och är nog en ganska standardstorlek på skötbädd, och då passade det perfekt att utgå ifrån den när vi sedan byggde det övriga! 🙂 Hoppas ni får till det, var otroligt användbart ändå att göra en sådan här lösning när man har lite plats!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)