18 Jun

Går mot ledighet

Och så plötsligt gör man sin sista vecka (nåja, ska in och jobba några timmar på måndag efter midsommar också bara för att hinna avsluta allt ordentligt) innan först någon vecka semester och sedan föräldraledighet…! Det är alltid så märklig känsla att liksom checka ut sista dagen på jobbet och veta att man ska vara ledig i flera månader!? Tidigare har jag känt mig lite stressad över detta faktum, men nu känns det bara fantastiskt mysigt! Tänk så liten del av livet det ändå är, som jag ska njuta! Ser riktigt fram emot fina höstdagar med mina två gullebarn. Har en totalt romantiserad bild av dagarna också, ser bara framför mig tända ljus, lekande Edith, liten bebis på babyfilt, hur jag står och bakar bröd med radion på medan det regnar ute. HAHA. Insåg först när jag skrev det hur orealistisk bild detta är. Men någon gång kanske stjärnorna står i linje.

När det gäller första bebistiden har jag inte så speciellt romantiserad bild, tyckte det var ganska omtumlande veckor förra gången. Man ska läka rent fysiskt, man är mjuk och sladdrig i kroppen med avslag och ömma bröstvårtor, man är superhormonell och pendlar från att vara överlycklig till att gråta för att man bara känner sig jätteledsen, man ska lära känna den lilla nya människan, få igång amning, sova dåligt osv. Samtidigt som man ska vara med massa människor, och den här gången även jonglera diverse sommaraktiviteter samt en storasyster som man inte vill ska komma i kläm. Jag tror det kommer kännas skönt när de första veckorna är förbi och höstvardagen kommer sen.

Såvida jag inte har blivit värsta supermom som bara roddar allt med galans från dag ett. Jag har inga höga förhoppningar om att detta kommer ske.

Hur som helst, en helg i fotbollens tecken har passerat och vi har hunnit med fotbollskvällar med kompisar i dagarna tre, samt ett långt, trevligt och mycket mättande födelsedagskalas för bror Viktor. Ganska trevligt med fotbolls-VM ändå! Det blir liksom bra möjligheter för kom-och-häng-här-framför-matchen-stunder. Idag har de förresten planeringsdag på förskolan så Jakob och Edith är hemma, lagom till första Sverige-matchen.

I övrigt är veckan ganska lugn, nu börjar alla kvällsmöten ha stannat av och det som står på schemat den här veckan är ultraljud, pedikyr (morsdagspresenten, ljuvligt) samt tandläkarbesök (inte lika ljuvligt, men bara kontroll. Kommer vägra all typ av laga-hål-besök fram till förlossning). Sedan siktar vi mot midsommar! Prognosen är 12 grader och regn! Yes……!

Några sommarblomster som Jakob kom hem med härom dagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)