4 Jun

Före/efter i tvättstugan

Och DÄR var vi officiellt ute ur renovera-tvättstugan-bubblan, hjälp vad mycket tid det tog. Och då har vi ändå haft en del hjälp också, av både hantverkare och familj, men de här senaste tre veckorna när vi liksom skulle sy ihop det sista (och i ”det sista” ingick även att klinkra två hela rum) så har vi verkligen inte haft en lugn stund. Vi har målat, spacklat, slipat, skruvat möbler och listat in på nätterna när vi inte varit borta. Det har ju i ärlighetens namn också varit tre rum vi har gjort om totalt, både matkällaren, tvättstugan och groventrén.

Och så i söndags hade vi den stora dagen. Målbilden. Dagen när rummen skulle stå redo för inflytt, dagen då barnen skulle få vara med sin farmor från morgonen och dagen då jag, Jakob och min mor skulle få göra storrensning i hela huset. Som vi städade! Vi bar ner och fyllde matkällaren med porslin, köksredskap som sällan används, krukor, ljusstakar, vaser, skafferivaror. Vi fortsatte med garderoberna där vi flyttade in träningskläder, vinterkläder, badlakan, badkläder, lakan, från hallen, sovrummet och badrummet så att det blev så organiserat och prydligt (och kunde sedan fortsätta med storstädning av alla ovan nämnda rum i samma veva). Och i tvättstugan gick nya tvättmaskinen varm och vi kunde äntligen flytta upp skötbädden med alla prylar på stå-nivå igen, efter att ha stått på knä och bytt blöja inne i badrummet hela våren. Underbart alltihop!

Måste bara göra en liten passus kring nya tvättmaskinen som är fantastisk. Torktumlaren behöll vi men tvättmaskinen unnade vi oss en bra ny, och jämfört med den förra som följde med huset så är den här magisk – förutom funktioner som snabbprogram och hur tyst den låter, så självdoserar den tvättmedel (aldrig mer mått med tvättmedel som smular medan man gissar hur mycket man behöver) samt att jag får en notis i mobilen när tvättmaskinen är klar. Haha! Och nu vill jag inte höra några ironiska kommentarer om att ”oj, hur har jag klarat mig utan det hela livet”, låt mig bara vara nöjd nöjd nöjd.

Okej, tillbaka till städningen som ju då alltså spred sig genom hela huset och även kökets lådor hann få sig en omgång av min moders omsorg, det har aldrig varit renare. Alltså, hur mycket älskar man ha ett städat, såpaluktande hem? Eller kanske mest, hur mycket älskar man att saker har sin bestämda plats? Otroligt.

Okej, här kommer några bilder!

Före (och under renovering):

 

Och efter (något sterilt än, inte riktigt färdig med piffet om vi säger så):

Lämna en kommentar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)